Завантаження ...
banner
banner

Відмовив у нічлігу. Забили до смерті

56-річного Віктора Сотченка з села Сокиринці Срібнянського району поховали у закритій труні. Був такий побитий, що страшно і дивитися

забили до смерті, ночліг

56-річного Віктора Сотченка з села Сокиринці Срібнянського району поховали у закритій труні. Був такий побитий, що страшно і дивитися. Смерть настала від набряку головного мозку внаслідок закритої черепно-мозкової травми. Мертвим Віктора 21 листопада, на Михайла, знайшла сусідка. Зайшла подивитися, як він там.

Після смерті матері чоловік жив сам. А до того була сім’я, та не склалося. Дружина мешкає в іншому селі. Син Роман — відомий у районі футболіст, грає за Срібнянську селищну команду. Віктор відав пасікою місцевого агроліцею, свою мав. Останнім часом, було, випивав, та, як кажуть у селі, нікого ні словом, ні ділом не образив. Спокійний, тихий. І тут раптом убили. На диван поклали, зверху прикрили, ще й сліди намагалися позатирати. Не вийшло.

Підозрюваних у причетності до вбивства поліція вирахувала швидко. 19-річний Михайло Дем’янчук та 20-річний Валерій Сологуб. Кажуть, чоловіки гульбенили в районі аграрного ліцею. І там засвітилися. А тоді прийшли до Сотченка: «Ми у тебе будемо спати». «Нащо ви мені?» здивувався чоловік. І відмовив їм у нічлігу. За це вони стали бити. Були п’яні, можливо, ще й накурені. Отож не зовсім усвідомлювали, що коїли. Били руками і ногами.

У чоловіка були зламані ребра, вибиті зуби, надірване вухо. Його ще й додушили. Коли прийшли за підозрюваними, вони навіть не встигли сховати речі, в яких були у дядька. На слідчому експерименті розказали і показали, що і як робили.

Михайла мати виростила сама. У родині троє дітей. У правоохоронців були до нього питання, проте судимий не був.

Валерій - син підприємця. Батько торгує овочами не тільки у Сокиринцях, Срібному, а й в інших населених пунктах. Мати — на заробітках у Польщі. Він навіть вступив до чернігівського педуніверситету на фізрука. Та чи сам покинув, чи відрахували. Одружився, завів дитину. Йому квартиру в Прилуках купили, Та спокійно не жилося, тягло на пригоди. І дотягло. Тепер обом дружкам загрожує від 10 до 15 років тюрми, аж до довічного ув’язнення.

Валентина Остерстка, «ВісникЧ» №48 (1647) від 30 листопада 2017

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: