Завантаження ...
banner

Поліція затримала ніжинського умільця із саморобним пістолетом

Ніжинська поліція викрила кримінального умільця, який виготовив саморобний пістолет та набої до нього


Поліцейські Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області отримали інформацію, що місцевий кримінальний Кулібін самотужки виготовив пістолет та набої до нього і незаконно їх зберігає.

В ході досудового розслідування поліція встановила, що чоловік через мережу Інтернет замовив і купив затвор до пістолета Макарова та рамку зі стволом, з яких в подальшому, незаконно переробивши, виготовив вогнепальну зброю, придатну для стрільби. Пістолет мав стріляти набоями калібру 9мм.

Боєприпаси кримінальний винахідник теж виготовляв сам — придбавши через світову мережу гільзи з капсулями, він спорядив їх саморобними кулями. Такими вісьмома набоями чоловік і спорядив магазин до свого саморобного Макарова.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частинами 1 та 2 статті 263-1 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв).

Максимальна санкція цих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Триває досудове розслідування.


Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: