Завантаження ...
banner

Придбати недорогу ялинку можна у ніжинських лісівників

На державному підприємстві «Ніжинське лісове господарство» пора реалізації новорічних дерев – продають ялину та сосну.

На державному підприємстві «Ніжинське лісове господарство» пора реалізації новорічних дерев – продають ялину та сосну.

Ціни у лісівників, порівняно з ринковими, – доволі прийнятні. Щоправда вони дещо зросли, у порівнянні з минулорічними.

Цього року лісівники запланували реалізувати близько двох із половиною тисяч новорічних дерев.

В державному підприємстві «Ніжинське лісове господарство» щороку відводять під новорічні дерева 5 гектарів лісових земель, щоразу нарощуючи площі насаджень. В результаті кропіткої роботи лісівників вже 54 гектари лісового фонду зайняті новорічними красунями.

За словами головного лісничого ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимира Костирка, реалізація ялинок та сосонок – додатковий заробіток для лісівників. На збуті продукції господарство в середньому заробляє 80-100 тисяч гривень.

Інженер з охорони та захисту лісу Світлана Тимошик орієнтує в цьогорічних цінах: «Ціна на сосну та ялину у нас однакова.

Вартість «зеленої» красуні, висотою до одного метра, складає 70 гривень. Дерева від одного до двох метрів коштують 80 гривень за штуку, ялина чи сосна в 2-3 метри коштує 100 гривень, до чотирьох метрів – 250 гривень, від 4-ох до 5-ти – 450 гривень, від 5-ти метрів 500 гривень».

За словами Світлани Тимошик, прибати новорічні дерева можна у будь-якому лісництві, а також поблизу головної контори ДП «Ніжинське лісове господарство».

Минулого року ніжинські лісівники реалізували близько 1400 новорічних дерев, виручивши за них понад 78 тисяч гривень.

Цього річ ціни на «зелені» красуні дещо зросли. Так, якщо у цьому році метрова ялинка коштує 70 гривень, то в минулому році вона коштувала 50 гривень.

Зростання цін на новорічні дерева лісівники пояснюють із подорожчанням паливно-мастильних матеріалів та ростом мінімальної зарплати. Втім, ціни у лісівників значно дешевші, ніж у перекупників. До того ж вони гарантують якість, адже щороку формують крони дерев та приводять їх до товарного вигляду.






За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: