Завантаження ...
banner

Громада занепокоєна станом Остра. Як виявилось недарма

13 грудня відбулося засідання комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань. Минулого тижня до членів комісії звернулася Світлана Борисюк

річка Остер, дуже забруднена

13 грудня відбулося засідання комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань.

Минулого тижня до членів комісії звернулася Світлана Борисюк з приводу занепокоєння громадою міста екологічним станом річки Остер та відсутністю у Ніжинському міжрайонному відділі водного господарства паспорту водойми.

Тому на засідання був запрошений начальник Ніжинського міжрайонного управління водного господарства Володимир Тарасенко, який відповів на всі запитання присутніх.

Володимир Олександрович запевнив паспорт на річку Остер є, вона входить до «Класифікатору річок України».

Стосовно загальної оцінки води Остра за всією множиною показників свідчить, що вода відносилась до категорій якості:

Брудна 1971 – 1980, 2006 – 2010, 2014 роки.

Дуже брудна 2016 та 2017 роки.

Помірно забруднена - всі інші періоди досліджень.

Аналіз результатів аналітично-лабораторних досліджень ріки показав, що якість води знаходиться у задовільному стані. Але для риболовлі і риборозведення води річки Остер не рекомендується використовувати.

В цілому стан поверхневих вод річки оцінюється, як такий, що знаходиться під значним антропогенним впливом, як води з порушеними екологічними параметрами, їх екологічний стан оцінюється як екологічний регрес.

Відчутний також негативний вплив на воду річки Остер житлово-промислового комплексу міста. Річка має низький потенціал самоочищення. Ще однією проблемою є несанкціоновані викиди у річку.

Було запропоновано саме в таких місцях першочергово встановити санітарні очисні установки. Адже очищення поверхневих стоків стоїть дуже гостро.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: