Завантаження ...
banner

Поліція попереджає про небезпечний новорічний флешмоб

Перед Новорічними та Різдвяними святами у соціальних мережах набирає популярність небезпечна ініціатива під назвою "Різдвяний флешмоб".

Флешмоб, Різдво

Перед Новорічними та Різдвяними святами у соціальних мережах набирає популярність небезпечна ініціатива під назвою "Різдвяний флешмоб". 

З’явився він і у користувачів соціальних мереж жителів Чернігвщини.
 
Його суть зводиться до того, щоб ділитися з незнайомими людьми особистими даними дитини, відправляти один подарунок, а отримувати одразу кілька. Це так звана «піраміда» – система, при якій прибуток отримує тільки організатор і перші учасники за рахунок інших.

«Під час «флешмобу» батьки повинні відправити незнайомим людям особисті дані дітей – ім'я, адресу, вік і навіть невеликий опис дитини (нібито для того, щоб можна було вибрати подарунок для конкретної дитини)», - уточнила прес-офіцер Чернігівського міськвідділу поліції Наталія Човпило.
 
Відповідно до основних положень Закону України «Про охорону дитинства» та «Конвенції про права дитини» (20 листопада 1989 року) держава забезпечує основні засади охорони дитинства. Кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності.
 
 «Розголошення чи публікація будь-якої інформації про дитину, що може заподіяти їй шкоду, без згоди законного представника дитини забороняється.
 
Тому поліція закликає батьків уникати участі у подібних акціях. У цьому так званому «Різдвяному флешмобі» не можна виявити конкретного організатора, який міг би нажитися за чужий рахунок, проте ця акція особливо небезпечна, так як ви не знаєте, в чиї руки потраплять дані ваших дітей і з якою метою вони будуть використані», - наголосила Наталія Човпило.
 
Також у поліції попереджають: ця піраміда може приховувати реальну загрозу для безпеки Ваших дітей. 

За матеріалами видання Високий Вал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: