Завантаження ...
banner
banner

Поліція попереджає про активізацію «квартирних» крадіїв

Аналіз оперативної обстановки на території Ніжина та області в цілому, свідчить про збільшення кількості крадіжок з приватних будинків та квартир

Аналіз оперативної обстановки на території Ніжина та області в цілому, свідчить про збільшення кількості крадіжок з приватних будинків та квартир. 

Всередину будинку злочинець проникає у період коли господарів немає вдома. За допомогою не хитрого пристрою, який нагадує «фомку», віджимається метало-пластикова рама вікна та в один стрибок непроханий гість вже у одній із кімнат. Далі розпочинається пошук грошей та інших цінностей, після чого, через те саме вікно, він вже тікає подалі з місця злочину. 

У багатоквартирних будинках такий спосіб проникнення застосовується менше. Для крадіжок з квартир злочинці, наприклад, використовують набір відмичок, якими відчиняють замок вхідних дверей навіть не пошкодивши його. 

Поліція закликає мешканців міста вживати заходів до збереження власного майна і цінностей!
1. Не шкодуйте коштів на встановлення надійних дверей з більш ніж одним замком та користуйтеся ними одночасно. Чим довше злочинець буде відмикати двері замкнені на всі замки, тим більше шансів, що його помітять сусіди та викличуть поліцію.

2. Металопластикові вікна збережуть тепло у будинку, проте не захистять ваше майно від злочинців, які відчиняють їх протягом кількох секунд.  Встановлюйте металеві грати.

3. Система сигналізації, у тому числі звукової (так звані «пугачі»), зупинить злочинця як тільки він побачить відповідні датчики на склі вікна. Як правило, страх бути спійманим сильніший, ніж бажання ризикнути і перевірити справжня це сигналізація чи фейкова.

4. На подвір’ї встановіть ліхтарі, які реагують на рух, а також камери відео спостереження. Для формування у злочинця відчуття, що за ним стежать, не обов’язково, щоб дані відеокамери були справжні. Інколи досить якісних муляжів на фасаді будинку, щоб зловмисник викреслив його власників із списку своїх потенційних жертв.

5. Перед тим як наважитися на злочин, злочинець спостерігає за будинком та його господарями. Тому просимо звертати увагу на підозрілих осіб, які без видимих на те причин з’явилися на вашій вулиці. На осіб які навідуються до будинків у яких ніхто не живе. Намагайтеся запам’ятати їх прикмети та повідомте про свої підозри до поліції.

6. Ніколи не зберігайте всі гроші і цінності у одному місці вашої квартири, навіть якщо при цьому ви вважаєте його найнадійнішою схованкою. Повірте, злочинці їх знають. Виїжджаючи з дому навіть на кілька днів, передайте цінності та гроші своїм родичам та знайомим – перестрахуйтеся. 

Пам’ятайте: крадіжку, як і будь-який інший злочин, легше попередити, ніж ставши черговою жертвою умілого крадія, підраховувати збитки. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: