Завантаження ...
banner
banner

У Покровському храмі запрацювала "фабрика" Святого Миколая

Ось уже 22 роки поспіль настоятель храму Святої Покрови Михаїл Якубів вітає дітей з Днем Святого Миколая. Приходить не з пустими руками, а з подарунками.

Ось уже 22 роки поспіль настоятель храму Святої Покрови Михаїл Якубів вітає дітей з Днем Святого Миколая. Приходить не з пустими руками, а з подарунками. З наближенням свята храм перетворився не лише в святу обитель, а й в справжню “фабрику” Святого Миколая. Тут твориться справжнє таїнство…

Від самого ранку до вечора у храм зносять клунки з солодощами, фруктами та випічкою, турботливо «одягають» в яскраві новорічні обгортки та «мереживо», аби вже завтра подарувати малечі казку.

«Щойно закінчили. Відчуваємо легку втому, однак дуже задоволені. Неначе якісь янголи та помічники Миколая», – радіє отець Михаїл.

Три дні турботливо приготовані гостинці роздають дітям в школи, дитсадки, будинок-інтернат, позашкільні навчальні заклади. Причому, дарують не лише малечі з соціально-незахищених категорій, а й сімейним.

«Ми обдаровуємо всіх, кого можемо охопити. Звикли вважати, що дарувати подарунки треба бідним, дітям з обмеженими можливостями. А чим гірші звичайні, здорові дітки?», – дивується настоятель Покровського храму.

За словами Михаїла Якубіва, храм Святої Покрови перший в Ніжині відновив традицію приготування «благодійних» подарунків до Дня Святого Миколая. З кожним роком охочих стати чарівниками та подарувати свій гостинець стає все більше й більше. Для прикладу, у 1995 році зібрано16 подарунків, минулого року – 1700, а цьогоріч готується до 2 тисяч.

Обов’язковими атрибутами подарунків є цукерки, пряники чи печиво, пиріжки, горішки, яблука, мандарини… «Подарунки наші небідні. Якщо порівняти магазинні з нашими, то хай краще десь далеко їх заховають. Рівнятися – зась», – усміхається головний чарівник «фабрики»».

Допомагають їм прихожани та благодійники. Серед яких – ніжинський хлібокомбінат, який уже традиційно безкоштовно пече пиріжки; фірма «Вибір» запасає печивом, фінансово сприяє «Лакс», завозить цукерки «Сіті-маркет». Не залишається осторонь і Благодійний фонд «Копиця» та Дмитро Щербина.

Доносити подарунки можна ще й завтра – їх допаковують до решти та дбайливо складають. «Нікому не відмовляємо. Передати щось чи віддати – час знайдемо. Головне бажання», – каже настоятель Покровського храму.





Автор: Юля Солдатенко

nizhyn.pravdatut.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: