Завантаження ...
banner

Браконьєр, який вбив двох лосів, справу програв і в апеляційному суді

Апеляційний суд Чернігівської області відмовив «мисливцю» Олегу Гармашу, який в січні минулого року вбив двох лосів поблизу села Лосинівка Ніжинського району, в задоволенні його апеляційної скарги

Браконьєри, суд, Олег гармаш

Апеляційний суд Чернігівської області відмовив «мисливцю» Олегу Гармашу, який в січні минулого року вбив двох лосів поблизу села Лосинівка Ніжинського району, в задоволенні його апеляційної скарги. 

Під стінами Апеляційного суду зібрались активісти вимагаючи не відміняти покарання для браконьєра

25 жовтня 2017 року Ніжинський міськрайонний суд визнав його винним у "незаконному полюванні, в результаті чого було незаконно добуто двох дорослих лосів". Звинувачення – частина 2 статті 85 Кодексу про адміністративні правопорушення – Порушення правили використання об’єктів тваринного світу. За рішенням суду він мав сплатити на користь держави штраф у 2 тисячі гривень і мисливському господарству – ще 60 тисяч гривень компенсації.

Як говорить постанова ніжинського суду, 22 січня 2017 року близько 11-00 год. Гармаш, «перебуваючи на полі, розташованому між селами Лосинівка та Галиця Ніжинського району Чернігівської області, використовуючи квадроцикл та вогнепальну зброю калібру 223 REM, в порушення вимог ст.20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» здійснив незаконне полювання на диких тварин-лосів, в результаті чого було незаконно добуто двох дорослих лосів». 

Браконьєри, суд, Олег гармаш

Олег Гармаш: "Я до цієї справи не причетний"

В апеляційному суді «мисливець» все заперечував – зброї такого калібру не має і ніколи не було, квадроцикл продав за півроку до того, як його звинуватили в браконьєрстві. Більше того, за словами адвоката Гармаша Руслана Андрійчука, протокол на його підзахисного підроблений і вже, нібито відкрито провадження проти працівників, які його складали. Знайшлися і свідки, які доводили, що в час, коли відбувалось полювання, Гармаш, нібито, перебував за 20 кілометрів від того місця.

Тим не менше суддя Олександр Демченко залишив рішення місцевого суду без змін. Є свідки які упізнали не лише самого Гармаша але і його сина. Є свідки, які приймали участь у складанні протоколу і підтверджують, що Гармаш свідомо відмовлявся ознайомлюватись з протоколом. Крім того, те що він не з’являвся до суду на попередніх засіданнях суд трактував як свідому спробу ухилитися від відповідальності, адже на той час спливав термін давності справи. Відтак рішення апеляційного суду у задоволенні апеляційної скарги відмовити.

Адвокат Олега Гармаша після відмови апеляційного суду вказав, що його підзахисний і далі буде домагатися справедливості і доводитиме свою невинуватість. Разом з тим, проти Олега Гармаша в провадженні є ще й кримінальна справа.



Браконьєри, суд, Олег гармаш

Учасники процесу вивчать фото в кримінальній справі, по якіх свідки упізнали Олега Гармаша та його сина


Браконьєри, суд, Олег гармаш

Є над чим подумати?

Браконьєри, суд, Олег гармаш

Суддя Олександр Демченко


Браконьєри, суд, Олег гармаш

Олег Гармаш з адвокатами



Свідок Ігор Кущенко, у якого теж проходили обшуки по справі, доводив, що Олег Гармаш до справи не причетний

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: