Завантаження ...
banner

У ніжинських лісівників стріляв браконьєр

У лісі, поблизу села Адамівка Носівського району Чернігівщини, відбулася сутичка між лісовою охороною ДП «Ніжинське лісове господарство» та браконьєрами

Браконьєр, лісівники, лісове господарство


У лісі, поблизу села Адамівка Носівського району Чернігівщини, відбулася сутичка між лісовою охороною ДП «Ніжинське лісове господарство» та браконьєрами. 

Помітивши сліди від позашляховика, лісівники згодом знайшли у лісі ретельно заховану тушу убитої зловмисниками косулі. Через деякий час браконьєри повернулися за здобиччю і, потрапивши в засідку, почали втікати та відстрілюватись.

Лісові охоронці натрапили на протекторні сліди між селами Іржавець та Адамівка Носівського району. Слід рушив углиб лісу. Вже далі вони помітили слід людини з собакою, яких висадили з тієї ж автівки. Сумнівів не залишилося – це браконьєри.

Не гаючи часу, працівники лісового господарства ухвалили рішення переслідувати невідомих. Досвідчений мисливствознавець Володимир Яковенко поїхав у бік села, аби там перегородити шлях браконьєрам, а його напарник пішов по їхньому сліду.

За деякий час він натрапив на кров і вже по кривавому сліду на сніговому покриві знайшов убиту тварину. Це була молода косуля. Тварину застрелили і перерізали їй горло, але шкуру зняти не встигли – щось злякало зловмисників, тож вони ретельно заховали косулю в імпровізовану схованку. Очевидно, що вирішили повернутися за здобиччю пізніше. Косуля ж була ще тепла, кров на її ранах ще навіть не встигла запектись.

За деякий час по тварину прийшло троє зловмисників. Побачивши лісівників, вони дались навтьоки. На підкріплення лісовим охоронцям приїхали єгері місцевого мисливського господарства. Незважаючи на це, догнати браконьєрів одразу не вдалося. Один із них, втікаючи, викинув рушницю, а другий почав відстрілюватись. Після того як в нього закінчились набої, браконьєр викинув рушницю, дістав ніж і кинувся на лісового охоронця.

За словами міжрайонного мисливствознавця ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимира Яковенка, впіймати браконьєрів вдалося аж пізно ввечері. Ними виявилися мешканці села Адамівка. Однак, доки лісова охорона та працівники правоохоронних органів оглядали місце злочину, зловмисникам вдалося втекти, побивши єгерів, які їх охороняли.

Особу браконьєра, який стріляв по лісівниках та кидався на них з ножем встановили. З’ясувалося. що дві одиниці зброї, з яких стріляли в дику козу, є нелегальними і ніде не числяться. За фактом браконьєрства порушено кримінальне провадження за частиною першою статті 248 Кримінального кодексу України – незаконне полювання.

Ще одне кримінальне провадження порушене за частиною першою статті 345 Кримінального кодексу України – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Максимальна санкція даної статті передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Браконьєр, лісівники, лісове господарство

Браконьєр, лісівники, лісове господарство

Браконьєр, лісівники, лісове господарство

Браконьєр, лісівники, лісове господарство

Браконьєр, лісівники, лісове господарство

Браконьєр, лісівники, лісове господарство

Браконьєр, лісівники, лісове господарство

Браконьєр, лісівники, лісове господарство

За інформацією «Ніжинського лісового господарства»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: