Завантаження ...
banner
banner

"Попи забарикадувались в келії". В Чернігові пікетували церкву через ікону з російським царем

Увечері 9 січня в Чернігові активісти "Правого сектору" та організації "С14" влаштували пікет Троїцького собору, що підпорядкований УПЦ Московського патріархату

Церква, мітинг, С14

Увечері 9 січня в Чернігові активісти "Правого сектору" та організації "С14" влаштували пікет Троїцького собору, що підпорядкований УПЦ Московського патріархату. Активісти обурені, що в церкві є ікона з російським царем.

"В головній філії ФСБ на Чернігівщині. Разом із побратимами з "Правого сектору" прийшли під стіни Троїцького собору. Храм закритий, але іграшки поклали. Попи забарикадувались в келії, не пускають навіть колядників. Не приховують наявність у храмі ікони царської родини. На стенді біля храму оголошення про постійні тури до Росії", - ідеться на сторінці "С14 Чернігів" у Facebook.

На підтвердження слів про поїздки активісти виклали фото оголошення про організацію паломництва до анексованого Криму, Росії, Білорусі та Грузії.

Дитячі іграшки принесли на знак підтримки акції #принесиляльку – протест проти позиції УПЦ (МП), представники якої в Запоріжжі відмовилися відспівати померлу дитину, яка була хрещена в УПЦ Київського патріархату. 

Коли активісти почали вимагати роз’яснень, представники церкви не пустили їх до собору.

Служителі московської церкви зачинилися в келії.

Церква, мітинг, С14

Церква, мітинг, С14


Церква, мітинг, С14

Церква, мітинг, С14

Церква, мітинг, С14

Церква, мітинг, С14

Церква, мітинг, С14

Церква, мітинг, С14


* * *

Тим часом у Києві націоналісти провели акцію біля в’їзду до Києво-Печерської Лаври. Мітингувальники протестували проти відмови священників Української православної церкви Московського патріархату відспівувати загиблих на Донбасі українських бійців та громадян, яких хрестили не в храмах УПЦ МП.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: