Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині майже вдвічі зросте тариф на вивезення сміття

Сьогодні, 11 січня, на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради, було прийнято проект рішення про встановлення тарифів на послугу вивезення та захоронення побутових відходів

тарифи, вивезення, захоронення сміття

Сьогодні, 11 січня, на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради, було прийнято проект рішення про встановлення тарифів на послугу вивезення та захоронення побутових відходів.

Тариф на послугу для населення буде сформовано на основі наступних цін за вивезення та захоронення відходів:

 

Дані тарифи вводяться в дію через 15 днів з дня оприлюднення даного рішення в засобах масової інформації.

Що цікаво, в рішенні виконавчого комітету не зазначено кінцеву суму, яку платитимуть жителі міста за вивезення відходів.

Проте, за словами заступника начальника КП «ВУКГ» Віталія Єршова орієнтований тариф вивезення з однієї людини для багатоквартирних будинків буде встановлено на рівні 17, 57 грн.  Для приватного сектору - 19,34 грн. з людини.

Повідомляється, що розрахунок тарифу провів державний спеціалізований інститут. Для порівняння були наведені приклади інших міст, де даний тариф значно вищий: Могильов-Подільський – 28 грн. з однієї людини, Крижопіль – 24 грн., Прилуки – 16,20 грн., Микулинці – 38 грн.

Під час обговорення даного питання на засіданні виконкому секретар ради Валерів Салогуб поцікавився “У випадку підняття тарифів для населення, є впевненість у тому що люди будуть платить?”

Начальник КП “ВУКГ” Владислав Корман зауважив: "На сьогоднішній день вивіз твердих побутових відходів покриваються субсидією. Близько 60% населення міста отримують субсидію. Я  не вважаю що це вплине на дохідну частину. Держава буде сплачувати підприємству 75%.



mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: