Завантаження ...
banner

У Ніжині відбувся благодійний Різдвяний фестиваль

10 січня у Ніжинському драматичному академічному театрі імені Михайла Коцюбинського за благословення Високопреосвященнішого, Архієпископа Ніжинського

10 січня у Ніжинському драматичному академічному театрі імені Михайла Коцюбинського за благословення Високопреосвященнішого, Архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента відбувся благодійний Різдвяний фестиваль «Христос рождається! Славимо Його!».

Цю добру традицію започаткувала і щороку підтримує Ніжинська єпархія Української Православної Церкви, залучаючи до спільного проекту колектив театру і хорові колективи дитячих недільних шкіл у складі юних виконавців та їхніх наставників.

Таке театралізоване сакральне дійство щороку збирає повну залу глядачів, у тому числі й дітей найменше соціально захищених категорій.

За сприяння Ніжинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді нинішню концертну програму відвідали також близько 70 дітей із числа отримувачів послуг центру – діти з функціональними обмеженнями, діти учасників АТО, діти із внутрішньо переміщених родин, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, а також їхні батьки.

«Нова радість стала, яка не бувала…» — співали зі сцени та радо підхоплювали в залі. І цю радість найсвітлішого з-поміж християнських свят – Різдва Христового та піднесений від виконуваних на Його честь фольклорних і авторських творів відчували всі присутні на благодійному заході.

Так організатори фестивалю допомагають нашій громаді духовно збагачуватись, долучаючи її до скарбниці різдвяних пісень. А ще — завжди радують малечу солодкими новорічними подарунками.














Валентина Клейменова,
фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: