Завантаження ...
banner

До сторіччя бою під Крутами готують "мегавиставу" і реставрують музей

Область уже повним ходом готується до 29 січня, в цей день — 100-річчя бою під Кругами

 бій під Крутами, Андрій Подорван, «Вісник Ч», Ольга Макуха

Масштабна підготовка до заходів, присвячених сотій річниці знаменитого бою під Крутами, ведеться на Чернігівщині. 

«Є ідея, щоб цього року у Крути приїхали молоді люди — вихованці ліцеїв з посиленою фізичною підготовкою зі всієї України. Таких закладів 24. Отже, може бути 300-400 курсантів, якщо не більше. Укрзалізниця збирається виділити окремий потяг, щоб доставити молодих людей до станції Крути. Доставка — за рахунок відправляючої сторони. Область забезпечить харчування та чай. Але це тільки плани поки що.

Тим часом на меморіалі вже півроку тривають роботи з благоустрою. Відремонтували колону, намети дерев’яні встановили, потяг, в якому розміщена музейна експозиція, пофарбували. Обласний драмтеатр готує мегавиставу, в ній будуть задіяні 100 чоловіків», — розповів Андрій Подорван, директор департаменту з питань інформаційної діяльності ОДА.

Чи приїдуть до меморіалу перші особи держави? З одного боку, ніби і треба. З іншого — нащо по морозу шастати, можна і в Києві, на Аскольдовій могилі, де поховано 30 крутянців, постояти на мітингу. Як би там не було, 100-річчя бою для обласних керманичів — серйозний екзамен, який ще треба пережити. Київське начальство швидке на розправу. Не такі шаровари чи хтось засне на мітингу — і прощавай, тепле місце. (Це жарт).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: