Завантаження ...
banner
banner

Де і коли ніжинці зможуть скупатися на Водохреща

19 січня відзначається християнське свято Водохрещення Господнє. За традицією, в цей день православні вирушають до водойм, щоб набрати освяченої води, а деякі аби скупатись в ополонці

19 січня відзначається християнське свято  Водохрещення Господнє.  За традицією, в цей день православні вирушають до водойм, щоб набрати освяченої води, а деякі аби скупатись в ополонці. У Ніжині традиційно відбудеться освячення води і хрещенські  купання.

19 січня об 11:00 біля Миколаївського Собору відбудеться Велике Освячення води  та о 12:00 купання в ополонці на водоймі господарчої групи Спеціального авіаційного загону ДСНС України (вул. Космонавтів) - звершуватиме Високопреосвященніший Архієпископ Ніжинський  і Прилуцький  Климент.

О 12:30 відбудеться купання на водоймі «Карлове» (база відпочинку «Купайла» село Талалаївка) - звершуватиме Обласний Благочинний УПЦ Київського Патріархату настоятель кафедрального собору Всіх  Святих  міста Ніжина митрофорний протоієрей  Сергій Чечин.

Купання також відбудеться на території ресторану "Хутір Рибацький". Освячення води священником відбудеться о 11.30, після чого всі бажаючі зможуть скупатися, а потім отримати безкоштовний глінтвейн.

За матеріалами
Управління культури та туризму

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: