Завантаження ...
banner
banner

11 дівчат відправлять із Замглая до Ніжина

У Замглайському дитячому будинку-інтернаті реорганізація: тепер це комунальний заклад «Замглайський психоневрологічний інтернат»

У Замглайському дитячому будинку-інтернаті реорганізація: тепер це комунальний заклад «Замглайський психоневрологічний інтернат».

— Це просто перейменування чи зміняться функції закладу?

— Функція дитячого будинку залишиться. Діти, як і раніше, у нас на державному утриманні. Єдине, що забирається, — дитячий контингент. Залишається молодь, починаючи з 18-річного віку, каже заступник директора Антоніна Рублевська. — Усього у нас у молодіжному відділенні 91 дівчинка, і у відділенні до 18-річного віку — 12. У нас одні лише дівчатка, хлопчиків нема і не було. Раніше перебували діти з різних областей України, а років 15 — тільки з Чернігівської області.

Одній з 12 дівчаток минає зараз 18 років. 11, у зв’язку з реорганізацією, поїдуть до Ніжинського дитячого будинку-інтернату (там і хлопчики є). Думаю, з квітня. Перший квартал ми ще на місці. Через те, що переводять дітей, зменшується і кількість робітників.

— Поява слова «психоневрологічний» щось означає?

— Раніше наш заклад називався «Дитячий будинок-інтернат для розумово відсталих дітей», а тоді забрали цю приставочку, і він став просто дитячим будинком.

У нас усі дітки, молодь — з вадами.

Аліна Сіренко, тижневик «Вісник Ч» №2 (1653), 11 січень 2018 року

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: