Завантаження ...
banner
banner

Опалювати Ніжин хочуть по-новому

24 січня, на розширеному засіданні робочої групи з вивчення проблем теплопостачання та комісії з житлово-комунальних питань розглядались нагальні проблеми

24 січня, на розширеному засіданні робочої групи з вивчення проблем теплопостачаннят та комісії з житлово-комунальних питань розглядались нагальні проблеми подачі тепла в місті. Головним питанням, над яким довго ламали голову, було те, як зробити, щоб тарифи на тепло й гарячу воду були не такими “кусючими” та ТОВ “НіжинТеплоМережі” не виходило в “мінус”.

На сьогоднішній день місто обігрівають 14 котелень. За словами запрошеного київського експерта з теплопостачання Андрія Удовика, це надто багато. А все через недалекоглядне планування мережі опалювальних труб. Андрій Удовик порадив зробити замкнуту систему опалення, що б дозволило значно зменшити обсяги шкідливих викидів в повітря, оскільки є можливість забезпечувати опаленням населення через альтернативні види палива, а не вугіллям чи газом.

Реалізація такого проекту полягає в тому, щоб зменшити кількість котелень приблизно вдвічі. Таким чином, процес реалізації займе не один і не два, і, можливо, навіть не десять років. Звісно, на це піде не один десяток мільйонів гривень, але це, за словами експерта, буде кроком вперед в плані економії теплоенергії та зменшить навантаження на тепломагістралі міста.

Був ще один запропонований варіант – переведення всіх жителів міста на індивідуальне опалення. Однак члени комісії назвали таку ідею економічно невигідною для Ніжина.

Порадившись, представники робочої групи дійшли висновку, що варіант із замкнутою системою опалення й постачання гарячої води є доцільним, а експерт Андрій Удовик запропонував свою допомогу в розробці проектної документації із залученням спеціалістів з “НіжинТеплоМережі”, а також спеціалістів із області.








Правда ТУТ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: