Завантаження ...
banner
banner

У селі на Чернігівщині люди бояться виходити з хати та ховають собак

Майже 200 жителів маленького села Заріччя на Сновщині налякані не на жарт. Усе через вовків, які почуваються в населеному пункті, як удома, бо з’являються то в одному кутку села, то в іншому



Майже 200 жителів маленького села Заріччя на Сновщині налякані не на жарт. Усе через вовків, які почуваються в населеному пункті, як удома, бо з’являються то в одному кутку села, то в іншому. 

А останнім часом вони настільки знахабніли, що не ховаються навіть удень. «Вовки бігають вулицями, багато собак у сільських дворах уже порозривали. Через це місцеві ховають на ніч чотирилапих у сараях, а дехто й до хати забирає. Зазвичай сіроманців бачимо під ранок.

Ось я кілька днів тому вранці йшла до своєї мами, яка живе в центрі села. Тоді порошив сніжок і на ньому було видно свіжі вовчі сліди. Якби бігали вночі, сніг би все затрусив. Сліди були навіть біля сільради: хижаки перейшли вулицю і попрямували на людські городи.

А нещодавно люди зустріли їх удень на залізничному переїзді, коли троє вовків йшли полем», – розповіла ЧЕline секретар Сновської міської ради с. Заріччя Валентина Лемешко.

На щастя, сіроманці селян поки не чіпають. Та люди все одно бояться виходити з домівок. «Дівчина, яка в нас працює, каже, що в неї під хатою двоє вовків вили», – зазначила Валентина Лемешко. Та абсурдність ситуації полягає в тому, що жителі Заріччя поки не знають, як зарадити цій біді.

Звертались до місцевого мисливського товариства, там заявку прийняли, але поки що ніхто нічого не робить. «Раз, щоправда, мисливці приїжджали, поїздили по селу. Казали: треба, щоб випав сніг, тоді сліди видно буде.

Бо коли його нема, вовків важко спіймати. Сніг випав, але поки ніхто нікого не ловить. Не знаю, може, в мисливців своя якась причина є. Тільки обіцяють, що будуть відстрілювати. Але ми все одно наполягатимемо, щоб вони нам допомогли. Бо самі нічого не вдіємо», – розповіла пані Лемешко.

Прикро, та це не перша історія, коли жителі Сновщини нарікають на місцеве товариство мисливців. Нещодавно ми писали про мисливський скандал, який трапився у сновських лісах, після якого керівництво позбулося неугодного єгеря. Усі крапки над «і» в тій історії ще не розставлені. Не все зрозуміло і в нинішній ситуації, коли людей тероризують вовки, а мисливці нічого не роблять.

Ірина Осташко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: