Завантаження ...
banner
banner

Відбулась всеукраїнська конференція присвячена 100-річчю бою під Крутами

Всеукраїнська конференція "Крути – 100 років потому" відкрила роботу пленарного засідання 29 січня у Крутівській сільській раді та мала продовження 30 січня у стінах Ніжинського державного університету



Всеукраїнська наукова конференція «Українська військова звитяга.  Крути – 100 років потому: міфи й історичні уроки» відкрила роботу пленарного засідання 29 січня у Крутівській сільській раді та мала продовження 30 січня  у стінах Ніжинського державного університету.

У конференції взяли участь науковці Національної академії наук України, Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, професорсько-викладацький склад, співробітники та студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Також у рамках конференції 30 січня в Гоголівському корпусі НДУ відбувся круглий стіл з освітянами Ніжина та Ніжинського району.

Ректор університету, кандидат історичних наук Олександр Самойленко зазначив, що тематика проблеми порушена в темі цієї конференції вкрай важлива із політичної, із історичної та з національно-патріотичної точки зору.

У своїх доповідях учасники конфенренції висловлювали бачення історичних подій на основі наукових досліджень, від іллюзій до реалій, від минулого до сьогодення.

У ході конференції обговорювали питання про Українську військову звитягу у боротьбі з агресорами у 1917 - 1921 роках. Постаті військових діячів УНР; також розглядали тематику «Чернігівщина в роки Української революції (1917-1921 рр.)»; «Джерела до вивчення історії Української революції (1917-1921 рр.).

Тематика круглого столу з освітянами Ніжина та Ніжинського району перебачала розгляд сучасних напрямків дослідження Української революції 1917 – 1921 роках.

Оргкомітет конференції висловлює подяку за допомогу в організації голові Ніжинської районної ради Олегу Бузуну, голові благодійного фонду «Ніжен» Миколі Шкурку а також депутату Чернігівської обласної ради Сергію Охоньку, депутам Ніжинської міської ради Олександру Безпалому, Сергію Дзюбі та Андрію Гомоляко.






















































































































 
Валентина Ващенко
Фото Валентини Ващенко та ВІкторії Охріменко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: