Завантаження ...
banner

У ніжинської громади поцупили підприємство?

Муніципальне сільсько господарське підприємство “Флора”, що по вулиці Сівкова, незаконно продали на аукціоні



Муніципальне сільськогосподарське підприємство “Флора”, що по вулиці Сівкова, незаконно продали на аукціоні. 

Про це на пленарному засідання 35 чергової сесії міської ради повідомив Олег Щербак, голова комісії з питань законності.

Про це пише видання Правда Тут

Заступник міського голови Григорій Олійник зазначив, що офіційною інформацією з цього приводу він не володіє, є лише чутки, які поки що не мають підтвердження. За його словами, земельна ділянка під будівлею не сформована, тож невідомим залишається її фактичний розмір під теплицями.

Комунальне сільськогосподарське підприємство «Флора» було зареєстровано рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області ще у 1999 році. Уже в 2016 році підприємство збанкротувало з загальною сумою кредиторської заборгованості в розмірі 2 353 491,56 грн. Ухвалою господарського суду Чернігівської області від 09.12.2016р. було порушено провадження у справі про банкрутство комунального підприємства «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою» та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Примітно, що “Флора” знаходиться на стадії ліквідації і досі. Сільськогосподарське підприємство перебуває на балансі Ніжинського муніципального підприємства з благоустрою, має теплицю й котельню.

За переконанням директора Краєзнавчого музею й депутата міськради Геннадія Дудченка, новому власнику, який купив “Флору” на торгах, потрібні не теплиці, а земельна ділянка, під якою знаходиться підприємство.

Очільники міста назвали продаж “Флори” незаконним, вимагаючи повернути майно громаді. Обурені нечуваним зухвальством, депутати закликали написати листа до відділу поліції й прокуратури. В той же день, 31 січня, міський голова Анатолій Лінник підписав лист до державного реєстратора. В тексті листа зазначено, що на 31.01.2018 року власником нерухомого майна “Флори”, загальною площею 2046 м. кв., є Ніжинська міська рада. В ньому ж висунута вимога вжити термінових заходів щодо перевірки факту незаконного продажу комунального майна головою комісії з ліквідації комунального підприємства «Ніжинське муніципальне підприємство з благоустрою» Карловою Іриною Вікторівною.

“Бачимо грубе порушення чинного законодавства. Якщо ми не направимо листа до правоохоронців, то будуть і далі “розбазарювати” комунальне майно”, – зазначив депутат Юрій Хоменко.

“Флору” продали за 630 тисяч грн, – каже Олег Щербак. Цікаво, яким чином продаж став незаконним, якщо торги були відкриті й пройшли всю необхідну процедуру практично на очах у ніжинських можновладців?

“Підприємство продали на аукціоні, торги були публічними. Виконавча влада про це знала. Маємо таку ситуацію, як з приміщенням Школи мистецтв. Напередодні запитували, чи буде аукціон. Відповіли, що продавати ніхто нічого не буде”, – обурюється депутат від “Укропу” Наталія Радченко.

За словами Геннадія Дудченка, профільним комісіям взагалі давали 2 тижні на з’ясування ситуації – продаватимуть “Флору” чи ж уже продали її. Втім, відповіді так ніхто й не дочекався.

Депутати наголосили, що без дозволу міської ради це майно не може продаватися.

Зазначимо, що достовірні подробиці цієї справи стануть відомі лише після перевірки відповідними органами, оскільки наразі жодних документально підтверджених доказів чиєїсь вини не оприлюднено.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: