Завантаження ...
banner
banner

«Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина» – Наталія Хуторна

Сьогодні, 1 лютого одноголосним рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради Наталії Хуторній присвоєно звання «Народний майстер образотворчого

Сьогодні, 1 лютого  одноголосним рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради Наталії Хуторній присвоєно звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина».

Рішення про присвоєння цього звання було прийнято за поданням управління культури і туризму задля вшанування і відзнаки творчих здобутків та культурних досягнень ніжинської майстрині, а також продовження історичних традицій нашого міста.

Як зазначила начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак, одноголосним рішенням експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання ««Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина» було визначено претендента, що удостоюється даного звання – Наталію Хуторну.

Претенденти на присвоєння звання:

Світлана Аушева  – пейп-арт
Володимир Сіряченко – канзаші
Леся Терещенко  – вишивка, лялькі-мотанки
Наталія Хуторна  – художник

Майстриня неодноразово прославляла наше місто на виставках України, проводила майте-класи для дітей Ніжина.

«Присвоєння даного звання – це стимул для інших митців міста брати активну участь в житті громади» – зазначила Тетяна Бассак.






Nizhyn news

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: