Завантаження ...
banner
banner

Олександр Костирко про карантин, епідемію та щеплення

Сьогодні, 5 лютого, на щотижневій оперативній нараді при міському голові було заслухано звіт головного лікаря міської лікарні Олександра Костирка та начальника управління освіти Станіслава Кропив’янського

нарада, карантин, епідемія

Сьогодні, 5 лютого, на щотижневій оперативній нараді при міському голові було заслухано звіт начальника управління освіти Станіслава Кропив’янського та головного лікаря міської лікарня Олександра Костирка, стосовно епідемічної ситуації захворюваності на ГРВІ, та закриття шкіл на карантин.

Станіслав Миколайович зазначив: “У всіх навчальних закладах Ніжина навчається 6910 дітей, за останній тижні ми спостерігали зростання кількості захворювання на ГРВІ. Минулого понеділка хворіло 1014 дітей це майже 15% від загальної кількості учнів. Кожного дня кількість хворих збільшувалась, і вже станом на 2 лютого показник захворюваності склав 1579 дітей. Загальний відсоток хворих дітей 22, 8%, це вже перевищення епідемічного порогу”.

У п’ятницю, 2 лютого, відбулось позачергове засідання виконавчого комітету, який прийняв рішення про тимчасове припинення навчального процесу починаючи з 5 по 14 лютого. Це стосується також і позашкільних навчальних закладів, дошкільні навчальні заклади працюють у штатному режимі.

Олександр Костирко роз’яснив ситуацію більш у числовому еквіваленті: “Захворюваність на ГРВІ минулого тижня, серед дітей загалом, збільшилась фактично у 2 рази, зокрема у школярів у 3 рази, порівняно з попереднім тижнем. 2 лютого у школах були відсутні близько 20% школярів.

З 19 по 25 січня звернулися за допомогою 257 пацієнтів, з них 163 дитини: дитячі садочки - 63 особи, школи  - 61 хворий і неорганізоване дитяче населення (діти які не відвідують ні школу, ні дитячий садок) - 69.

Протягом 26 січня по 1 лютого захворіло 426 особи, з них 324 дитини, дитячий садочок - 85, школа - 186, неорганізоване дитяче населення - 53".

Також головний лікар звернув увагу на інші інфекційні хвороби, а особливо на хвилювання мешканців стосовно кору. “Випадки кору у Ніжині ще не зареєстровані.

У січні 2018 року в 6 разів більше  було зроблено щеплень від кору, ніж у січні 2017, 486 проти 80 минулого року.

Від дифтерії та правця було 
щеплено на 1,2% більше дітей, а саме 333 проти 263 ( Січень 2017 та 2018 року відповідно), показники щеплення від поліомієліту 267 проти 217.

Випадки інфекційних захворювань на  такі хвороби, як дифтерія, правець, кір, поліомієліт, краснуха в 2016-2017 роках не зареєстровані.

Низький відсоток виконання деяких профілактичних щеплень відбувається за рахунок відмов, а велика кількість відмов у свою чергу обумовлює загрозу виникнення хвороб.

У всіх цивілізованих країнах  до навчальних закладів взагалі не приймають дітей які не проходять курс відповідно до календаря щеплень. Закликаю громадян міста Ніжина, які ще не зробили щеплення відповідно до календаря звернутися до поліклінічного відділення.

На даний час у дитячій поліклініці наявні всі вакцини в достатній кількості, окрім вакцини проти гемофільної інфекції".

Кабінет щеплень працює щодня з 9:00 до 18:00, субота з 9:00 до 13:00.

нарада, карантин, епідемія

нарада, карантин, епідемія

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: