Завантаження ...
banner
banner

Упродовж вихідних на Чернігівщині сталося 15 пожеж. Є загиблі

3 лютого о 23:50 до Служби порятунку "101" у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Шевченкове. Телефонували сусіди, які помітили відкрите горіння у помешканні

пожежа, загиблі

3 лютого о 23:50 до Служби порятунку "101" у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Шевченкове. Телефонували сусіди, які помітили відкрите горіння у помешканні. За викликом на місце пригоди прибули вогнеборці місцевої пожежної команди з селища Дмитрівка та відділення 14-ої Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Чернігівській області міста Бахмач. Спільними діями вогнеборці о 00:57 локалізували та о 02:54 остаточно ліквідували пожежу.

Під час проведення розвідки в одній із кімнат рятувальники виявили обгорілі тіла 67-річної господарки помешкання та її 77-річного родича. Ймовірно, причиною трагедії послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальної печі. По факту пожежі проводиться розслідування.

Того ж дня о 12:56 у селі Низьківка Сновського району виникла пожежа житлового будинку. Сусіди вчасно помітили загоряння, викликали рятувальників і до їх прибуття вивели з палаючого помешкання 90-річного господаря будинку, а також власними силами намагалися загасити полум'я. Подолавши відстань у майже 25 кілометрів на місце події прибув черговий караулу 8-ої Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Чернігівській області. На момент їх прибуття, полум'ям було охоплено дах будинку. Пожежу о 13:49 було локалізовано, а о 17:45 остаточно ліквідовано.

В ході гасіння рятувальники не допустили перекидання вогню на розташовані поруч сусідні житлові будинки та інші споруди господарського призначення. Під час пожежі отримав термічні опіки ІІ-ІІІ ступеню господар будинку. Його каретою швидкої медичної допомоги було доставлено до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні.

Причиною виникнення пожежі послужила власна необережність у поводженні з вогнем літнього чоловіка.

Загалом до ліквідації зазначених пожеж від підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області залучалося 9 чоловік особового складу та 3 одиниці спеціальної техніки.

Рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області закликають населення: слідкуйте за протипожежним станом опалювальних печей і димарів, електрообігрівачів, дотримуйтеся правил безпеки під час користування відкритим вогнем. Печі і димарі слід своєчасно очищати від сажі, а у разі появи тріщин, необхідно терміново їх замуровувати. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно печі та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі.


пожежа, загиблі

пожежа, загиблі

пожежа, загиблі

Управління ДСНС України у Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: