Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині браконьєри вбили вагітну лосиху

За повідомленням єгерської служби мисливсько-риболовецького товариства «Динамо» в їхніх мисливських угіддях виявлено факт браконьєрського полювання лося європейського на території Городнянського району


браконьєри, вагітна самка лося

За повідомленням єгерської служби мисливсько-риболовецького товариства «Динамо» в їхніх мисливських угіддях виявлено факт браконьєрського полювання лося європейського на території Городнянського району Чернігівської області.

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області 4 лютого в ході проведення рейдової перевірки по контролю за станом охорони та використанням природних ресурсів перевірені вищевказані факти та встановлено, що фактично незаконно відстріляна самка лося європейського із двома ембріонами, в ніч з 3 на 4 лютого поточного року групою осіб із застосуванням спеціальних приладів для полювання в темну пору доби.

На місці вчинення браконьєрства виявлено нутрощі дикої тварини та як уже згадувалось два ембріона, а туша вивезена з місця автомобілем «позашляховик», на якому і промишляли браконьєри вже не один раз і в цих мисливських угіддях, а також суміжних (із міркувань нерозголошення зайвої інформації марку автомобіля не вказуємо).

На місце вчинення браконьєрства викликано слідчо-оперативну групу Городнянського відділення Менського відділу поліції, якими проведено огляд місця події, складено відповідні матеріали, відомості внесено до ЄРДР та порушено кримінальне провадження по ст. 248 ч. 1 КК України.

До відома, наказом Міністра екології та природних ресурсів України № 481 від 19.12.2017, лось європейський внесено до Переліку видів тварин, занесених до Червоної книги України, як вразливий вид.

Розмір компенсації за шкоду, заподіяну незаконним добуванням тварини, вид якої занесений до Червоної книги України, наразі нараховується.

Разом із тим, зі слів місцевих, це справа рук зухвалого браконьєра з одного із сіл суміжного з Городнянщиною Ріпкинського району. Останніми роками від його рук полягло не один десяток лосів, оленів, козуль та кабанів, а також кілька тонн риби як у Дніпрі, так і в урочищі «Замглай», яку він знищує електрострумом. Єгерська служба, природоохоронні та правоохоронні органи не спромоглись знешкодити злодюгу, щоразу він уникав відповідальності, хоч і затримувався багато разів. Скоріше за все станеться так і цього разу.


браконьєри, вагітна самка лося

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: