Завантаження ...
banner
banner

Шифр поштових марок або ж таємний код закоханих

На початку ХХ століття набув розповсюдження своєрідний шифр поштових марок. Його секрет полягав у розташуванні марок на конверті або листівці. Щоб вивчити цю мову закоханих достатньо було придбати поштову листівку

марка, виставка, шифр

Ви думаєте, що все знаєте про поштову марку? Що марка це лише паперовий прямокутник із зубчиками та клеєм на зворотній стороні, який потрібно лизнути та притиснути до поштового конверта, щоб відправити листа поштою? Або, що марки колекціонують філателісти.

Однак не все так просто… Одна-єдина марка на давньому конверті може розповісти більше, ніж дюжина сторінок листа, написаних дрібним почерком. На початку ХХ століття в деяких країнах, у тому числі, в Росії, Польщі, Австро-Угорщині - на теренах сучасної України, набув розповсюдження своєрідний шифр поштових марок. Його секрет полягав у розташуванні марок на конверті або листівці. Щоб вивчити цю мову закоханих достатньо було придбати поштову листівку, на якій було викладено короткий курс мови поштових марок.

Якщо Ви бажаєте детальніше ознайомитися з цією цікавою потаємною мовою, прийдіть на виставку до «Поштової станції» Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського. Серед колекції поштових листівок і конвертів кінця 19 початку 20 ст. знайшлись і такі «шифровані» марками повідомлення.

Оскільки, виставка присвячується Дню всіх закоханих – Валентиновому дню, то на виставці можна буде побачити поштові листівки, якими обмінювалися закохані ніжинці на порозі 20 століття.

Виставка діє з 14 лютого за адресою: вулиця Поштова,5


марка, виставка, шифр

марка, виставка, шифр

марка, виставка, шифр

марка, виставка, шифр

Лілія Руденко, завідувач відділу «Поштова станція» Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: