Завантаження ...
banner
banner

Ніжинців закликають допомогти у створенні музейної експозиції Юрія Лисянського

Бібліотека та Музей рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя останнім часом активно працюють над збором матеріалів для майбутньої експозиції, присвяченої видатному ніжинцю, Юрію Лисянському

Юрія Лисянський, музей

Бібліотека та Музей рідкісної книги Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя останнім часом активно працюють над збором матеріалів для майбутньої експозиції "Мандрівник козацького роду", присвяченої видатному ніжинцю, навколосвітньому мореплавцю Юрію Лисянському (1773-1837). 

Створення музею в сучасних економічних умовах - справа надзвичайно складна. В основі нашої експозицію будуть унікальні книги та оригінальні атласи з картами і малюнками, подаровані самим мореплавцем у 1824-1827 роках, унікальні документи ніжинського періоду життя Ю.Лисянського, рідкісні видання 17-19 ст. з історії морських подорожей та географічних відкриттів.

Але для наповнення наших вітрин ще треба придбати декілька предметів морської атрибутики, виготовити художні ілюстрації достатньої якості.

На жаль, усе це потребує певних фінансових витрат. Ми щиро віримо, що складні проблеми, які не під силу бюджетним установам, якими є бібліотеки та музеї, ми можемо подолати спільними зусиллями!

У зв'язку з цим адміністрація та співробітники бібліотеки та Музею рідкісної книги звертаються до усіх, хто має бажання та можливість долучитися до увічнення пам'яті видатного мореплавця. Ваш посильний внесок в наповнення Музею дозволить зробити ще один достойний пізнавальний та туристичний об'єкт у нашому місті.

Докладніше дізнатися про потреби музею Ви зможете на нашій сторінці у фейсбуці та за наступними координатами: 

електронна пошта - biblioteka_ndu@ukr.net
телефон: 0960416106

Заздалегідь дякуємо Вам за розуміння та підтримку!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: