Завантаження ...
banner
banner

Як насправді має виглядати символіка Ніжина?

На офіційному сайті Ніжинської міської ради з’явився проект рішення про затвердження символіки міста. Проект рішення підготовлено у зв’язку з необхідністю виконання положень Статуту територіальної громади міста Ніжина

символіка Ніжина, герб, прапор, хоругва

На офіційному сайті Ніжинської міської ради з’явився проект рішення про затвердження символіки міста.

Проект рішення підготовлено  у зв’язку з необхідністю виконання положень Статуту територіальної громади міста Ніжина, який передбачає наявність опису Герба, Прапора та Хоругви міста Ніжина як окремого додатку до цього Статуту.

Річ у тім, що на даний момент візуальне зображення герба не співпадає з його зображенням на хоругві міста. У 1992 році депутати міської ради прийняли рішення щодо такого зображення гербу Ніжина.

символіка Ніжина, герб, прапор, хоругва

Герб Ніжина зліва, герб Москви справа

Для зображення міської символіки були визначені кольори: кінь – білий, чоботи, плащ вершника та кінська упряж – червоні, хітон – блакитний, шаровари – сині, змій – коричневий. Відзначимо візуальну схожість герба Ніжина з гербом Москви

Пропонується такий Герба міста Ніжина


Герб міста Ніжина являє собою чотирикутний з круглою основою щит, вписаний у коричневий декоративний картуш і увінчаний срібною короною у вигляді частини фортечної вежі з трьома зубцями. На щиті у золотому полі Святий Юрій у синій сорочці, у червоному плащі та чоботях, повернутий ліворуч, на чорному коні зі срібною гривою та золотою збруєю вражає списом змія зеленого кольору.

Головна розбіжність між діючим гербом і тим, що в проекті в кольорі коня та змія.

символіка Ніжина, герб, прапор, хоругва

Опис Прапора міста Ніжина

Прапор міста Ніжина – прямокутне полотнище (співвідношення 2:3) із трьома смугами: верхньої синьої, обтяженої зображенням Святого Юрія білого кольору (2/5 ширини прапора), посередині жовтої  (1/5 ширини прапора), нижньої малинової  (2/5 ширини прапора).

символіка Ніжина, герб, прапор, хоругва

Опис Хоругви міста Ніжина 

Хоругва міста Ніжина - червоне чотирикутне з гострою основою полотнище (співвідношення 9:11), обрамлене по периметру срібною бахромою. Посередині полотнища зображено Герб міста Ніжина, що являє собою чотирикутний з круглою основою щит, вписаний у коричневий декоративний картуш і увінчаний срібною короною у вигляді частини фортечної вежі з трьома зубцями, на щиті у золотому полі Святий Юрій у синій сорочці, у червоному плащі та чоботях, повернутий ліворуч, на чорному коні зі срібною гривою та золотою збруєю вражає списом змія зеленого кольору.

Під зображенням Герба міста Ніжина розташований напис «НІЖИН» золотими контурними літерами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: