Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські лісівники виготовили 500 шпаківень

Працівники ДП «Ніжинське лісове господарство» виготовили 500 шпаківень для подальшого розвішування їх в лісах. За словами директора підприємства нові шпаківні невдовзі мають з’явитися в насадженнях усіх лісництв господарства


Птахи – гарантія природного захисту лісів від шкідників. Працівники ДП «Ніжинське лісове господарство» виготовили 500 шпаківень для подальшого розвішування їх в лісах. За словами директора підприємства Юрія Болоховця, нові шпаківні невдовзі мають з’явитися в насадженнях усіх лісництв господарства.

Минулий рік виявився нелегким для лісівників Чернігівщини. Доглядачів лісу неабияк занепокоїло поширення небезпечного шкідника – верхівкового короїда, що і наразі стрімко поширюється у соснових насадженнях та завдає збитків господарствам регіону. 

Цій проблемі навіть присвятили окремий науково-виробничий семінар.

«Узагальнюючи вітчизняний і зарубіжний науковий та виробничий досвід, директором ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція», кандидатом сільськогосподарських наук та старшим науковим співробітником Анатолієм Жежкуном було запропоновано перелік можливих заходів попередження всихання сосняків та поширення в них шкідників, - каже інженер з охорони та захисту лісу ДП «Ніжинське лісове господарство» Оксани Поліщук. – До одного з дієвих лісозахисних заходів відноситься принаджування корисних птахів».
За словами директора Ніжинського лісового господарства Юрія Болоховця, задля принадження лісових птахів лісівники виготовили 500 шпаківень.

Всі вони невдовзі мають з’явитися у насадженнях усіх лісництв підприємства.

«Птахи – це невід’ємна частина природного середовища, справжня окраса навколишнього світу, - каже Юрій Болоховець. – Крім цього добре відомо, що майже третина родин птахів переважно комахоїдні (ентомофаги) – природні вороги шкідників лісу, які знищують незчисленну кількість шкідливих комах та личинок». 

Розвішуючи в лісах шпаківні, ніжинські лісівники турбуються про пернатих та сприяють заселенню ними лісів краю, а ті в свою чергу борються зі стовбуровими шкідниками.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: