Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська міська рада виділила молодому лікарю квартиру

Щоб зацікавити висококваліфікованих спеціалістів працювати в Ніжині, потрібно створити для них належні умови для життя та праці

лікар, житло, міська рада

Щоб зацікавити висококваліфікованих спеціалістів працювати в Ніжині та закріпити їх на постійне проживання в нашому місті, потрібно створити для них належні умови для життя та праці.

Тому для вирішення проблеми щодо залучення молодих лікарів працювати в Ніжинської центральної міської лікарні Миколи Галицького міською радою було передбачено виділення однокімнатної квартири за адресою вул. Шевченка, буд.96 Б, що знаходиться у комунальній власності, лікарю хірургу-онкологу Дмитру Хуторному.

Молодий лікар мав можливість попередньо оглянути житло та ознайомитися із умовами його отримання.

Так, сьогодні, 15 лютого рішенням виконавчого комітету Ніжинського міської ради було забезпечено житлом в.о. завідуючого відділенням онкології Ніжинської центральної міської лікарні Миколи Галицького Дмитра Хуторного.


лікар, житло, міська рада

Дмитро Олегович – син, вже досить відомої в Ніжині лікаря гінеколога Вікторії Хуторної, переселенець із зони АТО.

«Я зацікавлений в цій посаді. Навчання із спеціалізації по онкохірургії пройшов за власний кошт, тож виявив бажання скористатися «Програмою забезпечення молодих лікарів житлом» та пристав на умови даної програми по триманню службового жила. Я усвідомлюю, що це суттєвий пункт, та все таки я погоджуюся працювати на посаді лікаря в НЦМЛ імені Миколи Галицького не менше десяти років» – розповів молодий спеціаліст.

На запитання скільки ви вже працюєте в Ніжині, лікар відповів: «Останній рік інтернатури проходив в ніжинській міській лікарні, потім рік працював в Ніжинській районній лікарні, і вже з травня 2017 року працюю на посаді лікаря-онколога».

«Це дійсно неординарна подія, дане питання виносилося на сесію міської ради, працювала відповідна комісія по визначенню кандидатів на отримання житла. На сьогоднішній день це вже другий випадок, коли міська рада забезпечує житлом працівників медичної галузі Ніжина. До цього, квартиру по вул. Космонавтів отримала лікар-педіатр Людмила Зубахіна» – додав профільний заступник міського голови Сергій Дзюба.

Щодо «Програми забезпечення молодих лікарів житлом» заступник міського голови Сергій Дзюба, наголосив на тому, що міська рада працює над створенням подальших шляхів співпраці медиків з міською радою з метою удосконалення медичної галузі, закріплення молодих кадрів та покращення якості надання послуг у сфері охорони здоров’я громадянам міста.

nizhynnews

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: