Завантаження ...
banner
banner

Священик і волонтер Сергій Чечин завітав до міського ліцею

Сьогодні він, український герой, завітав до Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя з метою розповісти про свою волонтерську діяльність молодому поколінню

Сергій Чечин, міський ліцей

Неоголошена війна на сході України, яка триває вже декілька років та забирає десятки життів щодня, відома нам лише з телеекранів та слів очевидців. Які причини цього конфлікту, що звичайні люди можуть зробити, аби зупинити кровопролиття на рідній землі?

Ми тільки ставимо собі ці запитання, а отець Сергій Чечин з Ніжина активно займається волонтерською діяльністю. Кожного тижня він їздить у гарячі точки країни з метою забезпечення солдатів їжею та найнеобхіднішим, що передають близькі та небайдужі земляки.

Сергій Чечин не тільки священик, а й Почесний громадянин міста Ніжина, Народний Герой України. Ось фрагмент із статті про те, як це відбувалося : «Його орден має порядковий номер 126. Разом з ним 126 бійців, волонтерів, справжніх людей, були представлені до цієї нагороди. Щоб вилити зі срібла цей орден, самі люди збирали срібло. Давали — хто столові прибори, хто монети або родинні цінності. Влада країни немає до звання і ордену взагалі ніякого відношення. Це принципово».

Усе починалося з часів Революції гідності, коли отець Сергій організовував допомогу Майдану: передавав необхідні речі та продукти харчуваня від земляків.

Сьогодні він, український герой, завітав до Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя з метою розповісти про свою волонтерську діяльність молодому поколінню. Учні І та ІІ курсів історичного класу та учні І курсу лінгвістичного класу мали прекрасну нагоду з перших вуст почути про нелегкі бойові будні, умови життя наших солдатів, настрій військових та добровольців. Розповідь шанованої в місті людини була наскрізь пронизана любов’ю до України, вірою в її краще майбутнє. Деякі запитання ліцеїстів, звичайно ж, навіяли спогади, які гостю, можливо, хотілося б і забути, проте, на жаль, коли говоримо про війну, неможливо оминути слова «біль», «страх» і «смерть».

Вислів «Слава Україні – Героям слава» давно перестав бути для нас просто вітанням. Це вже віддання шани найкращим, котрі в часи випробувань не злякалися, а пожертвували своїм життям заради Батьківщини. Перед очима епізоди новин, світлини поранених та загиблих героїв… Удивляючись їм у вічі, кожен з нас розуміє: вислів «дущу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної української нації не просто словами з Гімну, а справжнім станом душі. Такі герої, як отець Сергій, є для нас живим прикладом безмежної любові до батьківської землі, до рідного народу, до незламного духу українців. Вони тут, поряд з нами, і готові поділитися своїм досвідом, знаннями. Ми щиро вдячні героям! Віримо: Україна буде щасливою державою.

На згадку про зустріч вдячні учні подарували отцю Сергію квіти та книгу про ліцейське життя « На крилах натхнення».

Сергій Чечин, міський ліцей

Сергій Чечин, міський ліцей

Сергій Чечин, міський ліцей

Класний керівник 1 курсу лінгвістичного класу Світлана Афанасова

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: