Завантаження ...
banner
banner

Лісокради на Ніжинщині нарубали дерев майже на два мільйони

Фахівцями Держекоінспекції у Чернігівській області виконано розрахунок розміру шкоди, заподіяної незаконним вирубуванням дерев, яка склала майже 1,7 млн грн

ліс, вирубка, незаконно, шкода

Держекоінспекцією у Чернігівській області під час проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Ніжинрайагролісництво» (землі Дуболугівської сільської ради Ніжинського району), в лютому минулого року, виявлено факт незаконної вирубки 460 дерев сосни та акації білої поза межами ділянки, передбаченої лісорубним квитком.

Фахівцями Держекоінспекції у Чернігівській області виконано розрахунок розміру шкоди, заподіяної незаконним вирубуванням дерев, яка склала майже 1,7 млн грн.

Оскільки, суб’єкт господарювання в добровільному порядку шкоду не сплатив, Інспекція звернулась до суду з позовом про стягнення шкоди, завданої навколишньому природному середовищу. Завдяки спільним діям прокуратури області та Інспекції, Господарським судом винесено рішення про відшкодування державі шкоди в розмірі 1,7 млн. грн.

Дане рішення, постановою Київського апеляційного господарського суду, залишено без змін. Як наслідок, по справі, яку розглядали більше року, ДП «Ніжинрайагролісництво» зобов’язано відшкодувати вищезазначену суму, шляхом перерахування коштів до спеціального фонду Державного бюджету України.

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Державній екологічній інспекції у Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: