Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині з'явився деревоподрібнювач: бажаючі можуть скористатися

Часто перед жителями приватного сектору, садівниками, прибиральниками прибудинкових територій та комунальними службами виникає питання утилізації побутового сміття у вигляді різних чагарників, гілок і стовбурів дерев

деревоподрібнювач, КП ВУКГ


Часто перед жителями приватного сектору, садівниками, прибиральниками прибудинкових територій та комунальними службами виникає питання утилізації побутового сміття у вигляді різних чагарників, гілок і стовбурів дерев.

 Якщо великі відходи дерева можливо розпиляти й використовувати як паливну деревину в печах або дров’яних котлах, то інші залишки дерев просто викидаються або спалюються. 
З посиленням екологічних вимог, такий вид утилізації став народжувати масу питань у відповідних державних служб, які стали накладати штрафні санкції на винуватців.

В рамках статті 32 Закону України “Про відходи” передбачено заборону з 01.01.2018 року захоронення необроблених (не перероблених) відходів. Згідно цього закону, “оброблення (перероблення) відходів – це здійснення будь-яких технологічних операцій, пов’язаних зі зміною фізичних, хімічних і біологічних властивостей відходів, з метою підготовки їх до екологічно безпечного зберігання, перевезення, утилізації чи видалення”.

Поява на ринку України подрібнювачів гілок, дозволила вирішувати всі ці питання. Утилізація деревних відходів – це дуже важливий процес. У наш час вже багато комунальних підприємств різних міст та містечок, розпочали виконувати таку ефективну утилізацію за допомогою спеціального обладнання. Таким обладнанням є – подрібнювач деревини, інша назва подрібнювач гілок – це обладнання, призначене для подрібнення відходів деревини в тріску.


Не так давно, комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства» придбало сучасну навісну рубальну машину RM-51, що дозволяє переробляти будь-яку деревину з діаметром стовбура до 160 мм.

Така машина з максимальною користю утилізує різного роду гілки, що залишаються після санітарно-формувального підрізання дерев на вулицях міста; гілок, що закривають знаки дорожнього руху; гілки, які мешканці міста старанно складають на узбіччях доріг, утворюючи при цьому стихійні сміттєзвалища, тощо.  Також велика користь від такої машини є після Новорічних та Різдвяних святкувань, після яких мешканці викидають на вулиці новорічні ялинки та сосни.

А головне, зменшилось навантаження на міський полігон по захороненню твердих побутових відходів. Так в 2017 році до полігону не завезено 2000 тон гілля, а частково перероблено та реалізовано. Другу частину складовано на території комунального підприємства для подальшої ефективної переробки та корисного використання.

Дерев’яна тріска має безліч застосувань і дозволяє досить ефективно вирішити питання подрібнення відходів деревообробки. Тріску використовують як біопаливо в мобільних теплових станціях, газогенераторах, водонагріваючих котлах, в лініях для виробництва паливних брикетів, палет, гранул; для виробництва ДСП, ДВП, цементно-стружкових плит, деревинно-полімерних матеріалів; для копчення; для одержання біологічно-активних речовин; декорування садів і парків; мульчування грунтів; для отримання компосту.

Деревоподрібнювач по продуктивності заслуговує велику повагу – 15 кубометрів щепи на годину! Рубальна машина RМ-51 також пристосована для використання з трактором, де вал відбору потужності служить приводом для рубального диска.

КП «ВУКГ» запрошує до співпраці зацікавлених підприємців та мешканців Ніжина, і не тільки. Ми можемо поставляти щепу великими об’ємами та на вигідних умовах. Також завдяки мобільності, ця універсальна машина дає можливість ефективно переробляти відходи деревообробки на технологічну і паливну тріску, змінюючи робочу зону через застосування разом з трактором. Тому можлива переробка малої деревини прямо на місці, куди запросить замовник. Працює бригада високоосвічених робітників з великим досвідом роботи, а спеціалісти підприємства з задоволенням проконсультують з усіх питань, які Вас цікавлять.

деревоподрібнювач, КП ВУКГ

деревоподрібнювач, КП ВУКГ





деревоподрібнювач, КП ВУКГ

З повагою, керівник КП «ВУКГ» Владислав Корман.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: