Завантаження ...
banner
banner

«Ляльковий вернісаж» у Ніжинському університеті

13 березня у читальному залі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся захід «Полотняні стежки долі», який сприяв популяризації українського декоративно-ужиткового мистецтва

З ініціативи бібліотеки та за підтримки соціально-гуманітарного відділу разом з кафедрами «Педагогіки», «Дошкільної освіти» та «Історії України» 13 березня у читальному залі № 2 бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся захід «Полотняні стежки долі», який сприяв популяризації українського декоративно-ужиткового мистецтва.

Студенти третього курсу спеціальності «Початкова освіта» та першого,  другого курсу «Дошкільної освіти» отримали від організатора заходу провідного бібліотекаря Світлани Оніщенко та запрошених майстринь Ірини Гузь (вчителя школи № 6) та Анастасії Стахурської (магістрантки університету) цікаву інформацію про розвиток українського народного мистецтва: виготовлення ляльок - мотанок та їх символічного значення у житті українського народу.

Захід супроводжувався виставкою різноманітних експонатів, виготовлених власними руками - «Ляльковий вернісаж». Також у студентів була можливість здійснити спробу виготовлення ляльки-мотанки самотужки на майстер – класі.

Цікава праця завершилась справжнім карнавалом українських іграшок, зроблених руками студентів. У такий спосіб для них відкрилася важлива і цікава сторінка української історії - історії бажань, думок і мрій нашого народу.

Ніжинський державний університет дуже  вдячні всім гостям, що завітали на свято, а саме Ірині Гузь, яка вже неодноразово брала участь у проведенні наших заходів, Анастасії Стахурській, яка досліджувала тему ляльок-мотанок у науковій роботі, начальнику соціально-гуманітарного відділу Віталіні Скороход, доктору історичних наук, професору Євгену Луняку, директору бібліотеки Олександру Морозову.
















































За інформацією бібліотеки НДУ імені Миколи Гоголя

Фото Валентини Ващенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: