Завантаження ...
banner

Чернігівські жінки написали листа матерям Росії

Вчора, 15 березня, під час прес-брифінгу в Чернігівській ОДА текст звернення до матерів Росії зачитали українською та російською мовами сильні духом жінки, яких приголомшили, але не зламали звістки про загибель найрідніших людей — синів

Матері загиблих, АТО, війна

Вчора, 15 березня, під час прес-брифінгу в Чернігівській облдержадміністрації текст звернення до матерів Росії зачитали українською та російською мовами сильні духом жінки, яких приголомшили, але не зламали звістки про загибель найрідніших людей — синів. 

Це члени правління громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Раїса Шанська та Наталія Бушніна, яка, до речі, є росіянкою за походженням. Втім, як вона сама наголосила, щирою українкою в душі.

Голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський: «27-28 лютого у Чернігові відбувся Всеукраїнський захід «Біда не зламала, біда об’єднала» за ініціативи громадської спілки «Єдина родина України». Тоді учасники Координаційної ради — представники родин загиблих Героїв з усієї країни — одноголосно вирішили звернутися до матерів Росії, аби донести всю страшну сутність війни, яка, на жаль, триває в Україні з 2014 року. Лише Чернігівщина втратила 165 своїх вірних синів.

Ще 20 бійців, похованих в інших регіонах країни, родом з нашої області або ж свого часу служили тут. Біль втрати не можливо описати. Сподіваємося, що матері, до яких ми звертаємося, почують цей крик душі і вплинуть на думки та дії громадян Росії».

Наводимо сам текст звернення 

МАТЕРЯМ РОСІЇ!

До вас звертаються МАТЕРІ та ДРУЖИНИ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ.

Вкотре наші звернення линуть до ваших сердець з надією на вашу розважливість і розуміння.

Четвертий рік на сході України триває війна, що забирає життя захисників нашої Батьківщини і ваших синів, які прийшли на нашу землю виконувати братовбивчий наказ.

«Хто з мечем прийде, той від меча й загине!» — стара істина, яка стверджується від покоління до покоління. Матері народжують синів не для лиха та війни, а для щастя, для захисту миру та родини.

Воїнів, які віддали життя за волю й незалежність України, наш народ проводжає в останню путь з великою шаною, повагою та вдячністю за їх подвиг. Родини загиблих гуртуються, отримують всебічну підтримку та повагу один від одного та від суспільства в цілому, у школах та інших навчальних закладах розповідають про загиблих як про героїв-захисників України.

А що кожна з вас розкаже дітям чи онукам? Що залишиться вам на спомин про сина, брата чи батька, загиблого на території України у цій загарбницькій війні?
Війна ще ніде й ніколи не збудувала, не народила, не створила прекрасного!
Війна — це смерті! Це зруйновані міста і села, домівки і підприємства, школи і лікарні!
Війна — це безмежне горе, нестерпний біль материнського серця, скалічені долі дружин та діточок!
Україна ніколи не була державою-загарбником!

Сьогодні наші сини та чоловіки змушені боронити свою Батьківщину від військового вторгнення Росії!
У нас немає громадянської війни! Думку про неї брудні політичні провокатори намагаються нав’язати всьому світові!
Але ж ви, матері, живете не на іншій планеті, ви живете в декількох десятках кілометрів від України! Наші родинні стосунки багато в кого переплетені поколіннями і споріднені кров’ю!
Сподіваючись на вашу материнську мудрість, на вашу любов до синів та онуків, пропонуємо вам згуртуватися і зробити все можливе, щоб зупинити війну вашої держави на території України.

Попри все, намагайтеся об’єднатися, достукатися до свідомості військової та цивільної спільноти, до керівництва, до свідомості своїх дітей і пояснити, що війна — то велика і страшна біда!

Дуже прикро, що російський солдат, який у Другій світовій війні був визволителем від нацизму, сьогодні є безжальним та жорстоким загарбником сусідньої країни!
За чотири роки російської агресії українці саме з нею асоціюють вашу державу!

Хто, як не матері, подбають про життя і дружні відносини між майбутніми поколіннями наших народів?
Звертаємося до вас і віримо, що ви хочете бачити свою країну взірцем дипломатії та миролюбства!
При нагоді завітайте в Україну, щоб упевнитися в її величі та у щирій гостинності українців.

МАТЕРІ ТА ДРУЖИНИ (ВДОВИ) ВОЇНІВ, загиблих при захисті своєї Батьківщини — України під час російсько-української війни.

28.02.2018, м. Чернігів
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: