Завантаження ...
banner

Святковий концерт «Весняні забави». Фото

З нагоди святкування 10-річчя з часу заснування народного ансамблю танцю «Забава» у актовій залі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся святковий концерт

З нагоди святкування 10-річчя з часу заснування народного ансамблю танцю «Забава» у актовій залі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся святковий концерт.

Керівник та головний балетмейстер ансамблю – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музичної педагогіки та хореографії Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, викладач вищої категорії Ніжинської дитячої хореографічної школи Олександр Пархоменко, а незмінний концертмейстер - Олександр Волосок.

У складі ансамблю студенти факультету культури та мистецтв імені Олександра Ростовського та студенти інших факультетів. Колектив - лауреат міжнародних та Всеукраїнських фестивалів, конкурсів хореографічного мистецтва. У 2017 році «Забаві» присвоєно звання «Народний аматорський колектив профспілок України».

На святковому концерті з нагоди ювілею були присутні поважні гості. Привітав колектив ректор університету Олександр Самойленко. «На наших очах відбувалось ваше становлення. Ви ніколи не знижуєте планку. Ми щасливі, що наші студенти та викладачі досягають висот на ниві мистецтва», - звернувся ректор до керівника ансамблю. Олександр Самойленко вручив від ректорату колективу-ювіляру подарунок - нову сучасну акустичну систему.

До святкових привітань долучився міський голова Анатолій Лінник. У своєму вітальному слові, міський голова наголосив, що ансамбль «Забава» – гордість та візитівка Ніжина і, у першу чергу, це заслуга керівника. Він наголосив, що, підтримуючі творчі колективи міста, напередодні ювілею міська влада виділила «Забаві» 50 тисяч гривень на закупівлю нових костюмів. Міський голова побажав колективу довгих років творчого життя та розвитку.

Долучились до вітань колеги з Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, працівники управління культури і туризму Ніжинської міської ради, колеги, керівники інших ніжинських творчих колективів, зокрема Галина Тимошенко, Ігор Яцина та інші.

Для всіх присутніх у святковій залі «звучала» феєрія танцю.





















































































































































































Фото:

Тетяна Марченко, Ніжинська міська газета "Вісті"

Валентина Ващенко


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: