Завантаження ...
banner

Мороз не стає на заваді ніжинським любителям хильнути по чарці на вулиці

За календарем на вулиці майже кінець першого місяця весни та своїми правами зима весні не поступається і судячи з позначок на термометрі, найближчим часом і не збирається

алкоголь, штраф, мороз, правопорушення

За календарем на вулиці майже кінець першого місяця весни та своїми правами зима весні не поступається і судячи з позначок на термометрі, найближчим часом  і не збирається.

Та температурний режим жодним чином не стає на заваді ніжинський любителям зігрітися міцними напоями на свіжому морозному повітрі. Про те, мабуть, прихильники такого способу зігрітися забувають, що в Україні вже не перший рік діє закон, який забороняє розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших заборонених законом місцях.

Так, на минулому тижні працівниками Ніжинського відділу поліції було зафіксовано сорок випадків вчинення даних правопорушень, що тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після застосування заходів адміністративного стягнення, – тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу в громадських місцях у п’яному вигляді, – тягнуть за собою накладення штрафу від шести до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Тож, чи варта така короткотривала «зустріч» чоловіків на вулиці таких покарань? Задумайтеся. Адже в нашому маленькому місті досить місць, в яких продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на розлив дозволена відповідним органом місцевого самоврядування і вживання алкогольних напоїв не потягне за собою таких наслідків.

Хоча, не потрібно забувати і про те, що поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль також тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вікторія Коломійченко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: