Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині затримали нелюда, який до смерті побив дворічну дитину

20 березня близькона службу 102 надійшло тривожне повідомлення із села Мильники (колишня Григорівка) про смерть дівчинки 2015 року народження


20 березня близько 15:00 на службу 102 надійшло тривожне повідомлення із села Мильники (колишня Григорівка) Ніжинського району про смерть дівчинки 2015 року народження. За попередньою інформацією дитина перестала дихати.

Перевіривши інформацію про заявницю та матір померлої дівчинки, працівниками поліції встановлено, що обидві вони перебувають під наглядом у соціальних служб як неблагонадійні.

Це насторожило правоохоронців, та вже через кілька хвилин по прибуттю на місце найгірші очікування справдилися. Дитину перед смертю жорстоко побили.
Після огляду, тіло дитини негайно направлено до моргу для встановлення причини смерті. Поліція ж на місці почала з’ясовувати обставини жахливої події.

З’ясувалося, що мати померлої, у якої є ще старша дочка, 2013 року народження, вже тривалий час проживає у родині своєї подруги. Постійної роботи не має. Єдиний дохід – грошова допомога на дітей від держави.

У будинку подруги, де і сталася трагедія, проживає також співмешканець останньої та двоє дітей. Увагу правоохоронців привернув саме «голова сімейства», який раніше вже мав проблеми із законом (був засуджений за ряд крадіжок).Значних зусиль довелося докласти працівникам поліції для того, щоб почути від жінок правду. Обидві були залякані та відмовлялися давати будь-які викривальні свідчення проти чоловіка, який встановив у будинку справжній патріархат.

Тільки після того як жінки зрозуміли, що працівники поліції зможуть захистити їх, розповіли про жахливі «порядки» встановлені господарем дому. За найменшу непокору він карав побиттям. Найжахливіше те, що садист бив і малолітніх дітей. Подруги протистояти йому не могли, або ж не хотіли... Натепер це встановити неможливо. Мовчки терпіли побої самі та давали можливість кулаками «виховувати» дітей. Надвечір заговорили і сусіди. Працівникам поліції вдалося поспілкуватися з дітьми.

Згідно попереднього висновку судово-медичної експертизи, смерть дитини настала від черепно-мозкової травми, набряку головного мозку, субдуральної гематоми. На тілі дівчинки також виявлено синці та садна. На одній з рук є задавнена травма у вигляді неправильно загоєного перелому.

Буквально по крихтах зібравши докази жахливого та цинічного злочину, оскільки половина свідків одночасно є і заляканими жертвами садиста,  слідчими прийнято рішення про негайне затримання чоловіка. На даний час його поміщено до ізолятору тимчасового тримання. За фактом події останньому інкримінують злочин передбачений ч. 2 ст. 121 КК України (тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Багато запитань у слідчих і до горе-матері, яка тривалий час давала знущатися над власними дітьми чоловіку, який, по суті, був для них ніким. Вирішується питання про притягнення жінки до відповідальності за ст. 166 КК України (злісне невиконання батьками встановлених законом обов'язків по догляду за дитиною).

На думку працівників поліції, жахливі страждання дитини, які закінчилися її смертю - це наслідок тотальної бездіяльності всіх хто знав про ситуацію у «дивній» родині і нічого не робив для порятунку дітей. У селі де всі знають все про всіх, під носом у сусідів та місцевої влади щодня вчинялося насильство. Принцип «Моя хата скраю» знову проявив себе, однак на цей раз ціна мовчання – життя дитини.

Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: