Завантаження ...
banner

У Ніжині поліція разом із депутатами «ганятимуть» порушників правил паркування

Проблема полягає в тому, що припарковані авто біля зупинок громадського транспорту заважають безперешкодному руху маршрутного транспорту міста та висадці пасажирів на зупинках

У Ніжині існує проблема, яку вже не перший рік намагаються вирішити як депутати так і правоохоронні органи. Проблема полягає в тому, що припарковані авто біля зупинок громадського транспорту заважають безперешкодному руху маршрутного транспорту міста та висадці пасажирів на зупинках. До стін міської ради на чергову комісію з житлово-комунальних питань був запрошений представник Ніжинського відділу поліції для роз’ясненню даної ситуації.

На комісії були присутні депутати міської ради, заступник міського голови Сергій Дзюба, заступник начальника Ніжинського відділу поліції Олександр Чепурний, начальник Управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, начальник відділу транспорту та зв’язку Віктор Карпенко, директор ПП «Омнібус-Н» Віктор Герасименко.

Віктор Герасименко звернувся до представника поліції із запитанням, чому поліція Ніжина не реагує на порушення ПРД в плані паркування автомобілів.

«Відділ поліції про проблему в місті знає, та намагається відповідно реагувати. Про те, проблема в тому, що згідно законодавства, притягати до відповідальності можливо лише обов’язково присутнього водія. Та, водії, як відома, побачивши чи то авто поліції, чи то самого представника поліції біля машини, просто не підходять до свого авто. Чим унеможливлює складання протоколу, – каже заступник начальника Ніжинського відділу поліції Олександр Чепурний, – а працівники поліції, фізично, в силу своїх повноважень не можуть просто стояти та чекати на водія тривалий час, оскільки мають достатньо проблем, на які повинні реагувати».

До того ж, Олександр Чепурний пояснив, що після проведених реформ було створено групи швидкого реагування, які виконують і обовязки колишнього ДАЇ. Та, у груп швидкого реагування крім нагляду за дорожньо-транспортним рухом є низка завдань, які потрібно протягом зміни виконувати.

«Якби ми займалися тільки неправильно припаркованими авто, то в Ніжині був би ідеальний порядок, – каже заступник начальника Ніжинського відділу поліції, – за зміну, тобто за добу, працівниками поліції фіксується близько восьми порушень місць паркування».

Зі слів Олександра Володимировича, зрозуміло, що поліція просто невзмозі оперативно реагувати на всі правопорушення, що стосуються парковки авто. До того, Олександр Володимирович говорив про те, що для складання однієї постанови потрібна не одна година, в той час, коли у тієї ж групи швидкого реагування може трапитися нагальна причина для виїзду на інше місце події.

У жвавій дискусії із представниками влади міста та депутатами Ніжинської міської ради із представником Ніжинського відділу поліції було прийнято рішення протягом місяця провести відпрацювання території міста на предмет дотримання власниками авто правил  паркування. Відпрацювання провести із залученням депутатів Ніжинської міської ради.

Тож, протягом місяця буде проведено таке відпрацювання, та про результати буде повідомлено.

Вікторія Коломійченко для 
nizhynnews

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: