Завантаження ...
banner
banner

Минулого року на Чернігівщині від туберкульозу померли 80 осіб

24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. На Чернігівщині впродовж останніх років окреслилася тенденція до зменшення рівня захворюваності на цю небезпечну хворобу

туберкульоз, хвороба, смертність

Щороку 24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

На Чернігівщині впродовж останніх років окреслилася тенденція до зменшення рівня захворюваності на цю небезпечну хворобу, минулого року він становив 59 осіб у розрахунку на 100 тис. населення (у 2016 році – 64). За адміністративними даними, у 2017 році зареєстровано 602 нові випадки захворювання, 411 із них були серед чоловіків та 15 – серед дітей у віці до 18 років.

Про це ЧЕline повідомили у ГУ статистики у Чернігівській області.

Загалом під наглядом лікувально-профілактичних закладів області перебували 946 хворих з усіма формами активного туберкульозу.

Найпоширенішою формою захворювання залишається активний туберкульоз легенів: такий діагноз минулого року встановлено 549 хворим.

На кінець 2017 року у вогнищах активного туберкульозу мешкали 1 260 осіб, серед них поряд із хворими, що виділяють мікобактерії туберкульозу, проживали 362 дитини у віці до 18 років.

Минулого року від туберкульозу померли 80 осіб, переважна більшість із них (80%) – чоловіки. Проте це майже на чверть (23%) менше, ніж позаторік.

До чинників, які призводять до летального кінця, належать: відмова від стаціонарного лікування, важка супутня патологія, зловживання алкоголем, наркоманія, поширення туберкульозу серед ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД. На кінець 2017 року на диспансерному обліку знаходилися 209 хворих на ВІЛ-асоційований туберкульоз. Упродовж минулого року 34 особи, хворі на активний туберкульоз, померли від СНІДу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: