Завантаження ...
banner
banner

Шедеври майстра-різьбяра Григорія Василенка

28 березня в актовій залі Ніжинського будинку дітей та юнацтва відбувся майстер-клас талановитого, багатогранного майстра-різьбяра Григорія Василенка

Щоб відкрити для себе таємницю народження дива з деревини, поспілкуватися з непересічною людиною, спробувати власні сили у цікавому виді народної творчості, 28 березня в актовій залі Ніжинського будинку дітей та юнацтва відбувся майстер-клас талановитого, багатогранного майстра-різьбяра Григорія Василенка.

Григорій Василенко - майстер народного мистецтва. Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України (1993). Закінчив Ніжинський технікум механізації (1976). Працював у Ніжині: майстром-різьбярем на підприємстві «Джерела» (1988–1996), столяром приватної фірми «Кур’єр» (1996–2004).

Учасник регіональних, всеукраїнських мистецьких виставок. Серед робіт – тарелі, ковші, ложки, скриньки, дошки кухонні, черпаки, сільнички. Крім побутової тематики в колекції виробів різьбяра-самоучки чудові ікони, вироби з капи та твори витонченого мистецтва, а саме невеличкі скрипочки і смички до них.

Дерев'яними шедеврами самобутнього ніжинського майстра Григорія Василенка милується око і радіє душа. Дивлячись на його твори неможливо повірити, що таке диво може зробити людина, яка не має жодної професійної освіти в галузі створення дерев’яних виробів.

Розповідь Григорія Івановича про роки становлення та роботу майстра була надзвичайно пізнавальною, змістовною. Він охоче відповідав на численні запитання гуртківців НБДЮ, які з неабиякою цікавістю розглядали його майстерні вироби, інструменти, які він використовує в роботі, розпитували майстра про процеси виготовлення дерев'яних шедеврів, про секрети його ремесла.

Його практичні поради щодо вдосконалення творчої майстерності неодмінно будуть враховані вихованцями. Для гуртківців НБДЮ зустріч із митцями – не лише нові враження й захопливі емоції. Це ще й можливість розвинути власні творчі здібності.






























Ніжинський Будинок дітей та юнацтва

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: