Завантаження ...
banner
banner

Ніжин за економічне зростання

3 квітня відбулась зустріч з представниками Європейської Ініціативи «Мери за економічне зростання» в Україні. Григорій Олійник наголосив на важливості та перспективності участі Ніжина у цій Ініціативі

екологічне зростання, перспективи, розвиток, план

3 квітня відбулась зустріч з представниками Європейської Ініціативи «Мери за економічне зростання» в Україні.

До Ніжина завітали Координатор проекту в Україні Олександр Цепко та експерт проекту Павло Касьянов. На робочій зустрічі були присутні  перший заступник міського голови Григорій Олійник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Дзюба, представники відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури та відділу економіки.

На початку зустрічі Григорій Олійник наголосив на важливості та перспективності участі  міста Ніжина у  цій Ініціативі та готовності міста до плідної співпраці. Також він окреслив основні перспективні напрямки економічного розвитку міста та необхідності взаємодії влади, громади та бізнесу в цьому напрямку.

Координатор проекту Олександр Цепко розповів про діяльність Ініціативи в Україні. У минулому році був оголошений для  підписантів конкурс на отримання грантової допомоги в рамках проекту.

Із 103 заявок було відібрано 6 для реалізації демонстраційних проектів з місцевого економічного розвитку. Середня сума гранту складає 700 тисяч євро. Він наголосив, що програма лише розпочинає свою діяльність в Україні і тому доцільно очікувати продовження конкурсу в наступні роки.

Нагадаємо, що місто Ніжин вступило до Європейської Ініціативи «Мери за економічне зростання» 6 грудня 2017 року. Відповідно до підписаного Меморандуму про співпрацю Ніжин взяв на себе зобов’язання протягом року розробити План місцевого економічного розвитку та впровадити не менше 70% заходів з плану протягом двох років.

Щодо співпраці в рамках Ініціативи, то і Ніжин, і представники програми відкриті до конструктивного діалогу та мають досить рішучі кроки на продовження співпраці вже в рамках реалізації проектів з місцевого економічного розвитку.


екологічне зростання, перспективи, розвиток, план

екологічне зростання, перспективи, розвиток, план

Відділ інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури

 

Фото відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: