Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець Олександр Кулепестін здобув перше місце на Міжнародному фестивалі з шахів

На весняних канікулах вихованці ніжинської шахової школи взяли участь у традиційному XXVIII Міжнародному фестивалі «Київська весна»

шахи, фестиваль, змагання, рейтинг

На весняних канікулах вихованці ніжинської шахової школи взяли участь у традиційному XXVIII Міжнародному фестивалі «Київська весна».

420 шахістів з багатьох областей України та Польщі протягом тижня з 25 по 31 березня змагались у гостинному приміщенні ЗОШ №219 Оболонського району міста Києва.

У програмі фестивалю було передбачено 8 турнірів: 5 — з класичних шахів, 2 — зі швидких шахів та 1 — з блискавичної гри.

Ніжинські спортсмени виступали у групах «А» — OPEN (2003 р. н. та старші), «В» — (2004-2005 р. н. ), «D» — (2008 - 2009 р. н. ) – класичні шахи з обрахунком рейтингу України та у групі «I» ), (2008-2012 р. н.) — швидкі шахи з обрахунком міжнародного рейтингу FIDE.

Найкращий результат — у нашого Олександра Кулепестіна (група «D», 120 учасників!), 8,0 очок з 9 можливих – чисте I місце та + 52 пункти до національного рейтингу. У турнірі «I» (102 учасники), набравши 8,0 очок з 9 можливих, Олександр посів ІІ місце за додатковими показниками.

Кіріл Білиловець (група «В», 49 учасників) показав також гідно виступив — 5,5 очок з 9 та 11 місце, і отримав спеціальний приз.

Андрій Нестеренко та Дмитро Дегтяренко у дорослому, найсильнішому за складом турнірі (група «А», 116 учасників), де грали 4 МС, багато КМС, виступили скромніше: 4,0 очка з 9 - 72 місце та 2,5 очка з 9 – 104 місце відповідно.

Але незважаючи на різні підсумкові місця в турнірній таблиці, усі наші шахісти здобули важливий ігровий досвід та отримали багато приємних вражень від змагань.

шахи, фестиваль, змагання, рейтинг

шахи, фестиваль, змагання, рейтинг

шахи, фестиваль, змагання, рейтинг

шахи, фестиваль, змагання, рейтинг

Управління освіти Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: