Завантаження ...
banner

Спортсмену-паралімпійцю з Чернігівщини Президент вручив державну нагороду

Під час зустрічі з українською командою — учасниками XII Зимових Паралімпійських ігор 2018 у Пхьончхані — Президент Петро Порошенко вручив спортсменам високі державні нагороди

Ігор Рептюх, «За заслуги», чемпіон, Заслужений майстер спорту України

Минулого тижня під час зустрічі з українською командою — учасниками XII Зимових Паралімпійських ігор 2018 у Пхьончхані (Південна Корея) — Президент Петро Порошенко вручив спортсменам високі державні нагороди. Відповідний Указ підписаний 29 березня.

За значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, забезпечення високих спортивних результатів національною паралімпійською збірною командою України орден «За заслуги» ІІІ ступеня від Глави держави отримав чемпіон, срібний та бронзовий призер з біатлону та лижних перегонів Ігор Рептюх.

Ігор Рептюх — паралімпійська гордість не тільки Чернігівщини, а й всієї України: спортсмен виборов «золото» у лижних перегонах на дистанції 20 кілометрів, а також дві медалі у біатлоні — «срібло» (12,5 кілометрів) та «бронзу» (7,5 кілометрів).

Спортсмен, що народився в Срібнянському районі Чернігівської області має ураження опорно-рухового апарату. Проте це не завадило йому стати Заслуженим майстром спорту України, срібним призером Паралімпійських ігор 2014 року в місті Сочі, володарем Великого кришталевого глобусу на етапах Кубків світу у 2016 році, бути неодноразовим переможцем та призером Чемпіонатів світу та етапів Кубку світу.

Учасником Паралімпійських ігор 2018 з Чернігівської області (село Вертіївка) також був майстер спорту України з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з вадами зору Дмитро Суярко.

Дмитро народився 22 жовтня 1996 року в селі Вертіївка Ніжинського району. Має вади зору з дитинства. З 2014 року Дмитро навчається на факультеті фізичного виховання у Національному університеті “Чернігівський колегіум” імені Тараса Шевченка та є спортсменом-інструктором Національного комітету спорту інвалідів України.

Нагадаємо, що скарбниця національної збірної поповнилася 22 медалями. Україна зайняла шосте місце в загальному заліку.

Ігор Рептюх, «За заслуги», чемпіон, Заслужений майстер спорту України


За матеріалами департаменту інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: