Завантаження ...
banner

В агротехнічному інституті провели майстер-клас з писанкарства

5 квітня у Чистий Четвер напередодні Великодня в читальному залі інституту відбувся майстер-клас з писанкарства під керівництвом ніжинської художниці Наталії Ямчинської

5 квітня у Чистий Четвер напередодні Великодня в читальному залі інституту відбувся майстер-клас з писанкарства під керівництвом ніжинської художниці Наталії Ямчинської. Студенти і співробітники інституту дізнались як правильно виготовити писанку, що таке писачок і для чого потрібен віск, яким символізмом володіють класичні орнаменти і які традиції розпису існують у різних регіонах України.

Кожен, хто відвідав майстер-клас, отримав усе необхідне для роботи. Молода, проте досвідчена майстриня розповіла про процес виготовлення традиційної української писанки, проілюструвала всі етапи роботи, допомагала порадами і підбадьорювала учасників.

Хоча багато хто пробував себе у цій справі вперше і всі були дуже самокритичні, кожна робота виявилась яскравою і унікальною. Кожна писанка говорила мовою її автора, створювала святковий настрій і просто дарувала позитивні емоції. Чудово, що ми, сучасні українці, не просто пам’ятаємо традиції свого народу, а переносимо їх у сьогоднішній день і робимо частиною свого життя.




























Наталія Гордіна,
завідувач бібліотеки

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: