Завантаження ...
banner
banner

Наркотики через мережу – поза межами контролю

Ніжинці часто бачать незрозумілі написи на стінах будівель та автобусних зупинок. Чорною аерозольною фарбою там зазвичай написано номер телефон та один-два незрозумілих слова

наркотики, реклама наркотиків, вайбер, viber

Ніжинці часто бачать незрозумілі написи на стінах  будівель та автобусних зупинок. Чорною аерозольною фарбою там зазвичай написано номер телефон та один-два незрозумілих слова.

Більшість перехожих думає, що це дрібне хуліганство.

Але ні це грубе порушення закону – розповсюдження сильнодіючих наркотичних речовин. Та сама ситуація і на стінах шкіл, житлових та адміністративних будинках.  

Безпечно, анонімно та без особистих контактів – це основа таких продажів, які на сьогодні вражають своїми масштабами та далеко виходять за межі нашого міста. Звичайному підлітку нічого не вартує написати продавцю чи зайти на сайти, де в молодої людини розбігаються очі від асортименту наркодиллера. Далі алгоритм дій простий зателефонував, вибрав та отримав.

Через те що торгівля відбувається через інтернет продавців наркотиків майже неможливо спіймати на гарячому – всі перерахунки здійснюються, через електронні гаманці операції в яких видаляються ще швидше ніж з’являються нові замовлення. А якщо купівля здійснюється, через інтернет, то електронні пошти покупців реєструються на спеціальних серверах, які автоматично шифрують всі дані листування. Сам процес купівлі також здійснюється через закриті інтернет платформи, де немає відслідковування платежів, який конвертує криптовалюту в звичайні гроші.

Така шифрованість «горе-продавців» є справжнім викликом, як для правоохоронних органів так і для міської влади.

До ніжинських депутатів надходять численні звернення, батьків і педагогів, які обурені поширенням наркотичних речовин та бездіяльністю правоохоронців. «Було вирішено направити звернення від сесії міської ради до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, у якому вимагаємо жити рішучих заходів з запобігання вільного обігу наркотиків через інтернет.

Ніжин не єдине місто, де відбувається розповсюдження наркотиків подібним чином. Відомі численні випадки, зокрема в Луцьку, Харкові, Києві та інших великих містах.

А де таких продавців немає, там робить свою справу пошта, на якій вже не піддають відправлення огляду.

На нещодавній сесії міської ради міська рада підтримала звернення до міністра внутрішніх справ та Президента України, що має відкрити їм очі на проблему торгівлі наркотиків, через інтернет. Звичайний учень школи, бачить напис на стіні школи та переходить на сайт, де його чекає перелік наркотичних речовин.

З’ялялися також ідеї від депутатів та громадськості про зафарбування написів за рекламою наркотиків.

Ніжинська поліція також підтримала ідею зафарбовувати написи з рекламою наркотиків

Так, поліція також закликає громадськість до співпраці у знищенні написів на стінах будівель, парканах, сміттєвих контейненерах по місту. 



наркотики, реклама наркотиків, вайбер, viber

наркотики, реклама наркотиків, вайбер, viber

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: