Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині затримали військового, який торгував гранатометами

Вчора, 17 квітня, викрито та затримано під час збуту боєприпасів солдата-контрактника 1 окремої танкової бригади ОК «Північ»

солдат-контрактник, гранатомет, АТО, боєприпаси

Вчора, 17 квітня, викрито та затримано під час збуту боєприпасів солдата-контрактника 1 окремої танкової бригади ОК «Північ».

Військовослужбовець служби за контрактом ще 4 квітня з метою незаконного збагачення, з корисливих мотивів, реалізував цивільній особі за 3200 гривень арсенал боєприпасів, а саме: 2 гранати РГД-5, 3 гранати Ф-1 та 138 патронів калібру 7,62 мм. Продовжуючи злочинну діяльність, 17.04.2018 військовий злочинець реалізував два гранатомети: РПГ-18 та РПГ-26, за які отримав «платню» у сумі 18 600 гривень, проте одразу ж був затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затримання проводилося слідчими Чернігівського районного відділення Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області спільно з працівниками Управління СБ України в Чернігівській області під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій в рамках здійснення досудового розслідування кримінального провадження за ст. 263 ч. 1 Кримінального кодексу України за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

За попередньою інформацією, враховуючи проходження підозрюваним служби в складі підрозділів військової частини в зоні АТО, боєприпаси були доставлені останнім саме з території проведення операції.

Зброю, боєприпаси та грошові кошти вилучено.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ст. 263 ч. 1 КК України та щодо додаткової кваліфікації його дій за ст. 410 ч. 3 КК України, а також обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту та накладення арешту на майно.

Довідково: ст. 263 ч. 1 КК України, «Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років»;

ст. 410 ч. 3 КК України, «Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років».




солдат-контрактник, гранатомет, АТО, боєприпаси

солдат-контрактник, гранатомет, АТО, боєприпаси

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Відео СБУ

прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України Відео СБУ

Джерело: https://cheline.com.ua/news/crime/u-goncharivskomu-kontraktnik-prodavav-granatometi-foto-127296
© Чeline | cheline.com.ua/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: