Завантаження ...
banner
banner

Здай нелегальну зброю - уникни кримінальної відповідальності

З першого квітня на території Чернігівської області проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів

зброя, місячник, кримінальна відповідальність

 

Починаючи з першого квітня на території Чернігівської області проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, який триватиме до тридцятого квітня.

Дізнавшись про це від працівників поліції, мешканці міста Ніжина вирішили скористатися передбаченою законом можливістю унукнути відповідальності за незаконне придбання та зберігання зброї та боєприпасів і добровільно принесли їх до Ніжинського відділу поліції.

Так, з початку місця у громадян вилучено мисливську гладкоствольну рушницю ТОЗ-63, газовий пістолет ПГШ-790, 229 набоїв до нарізної зброї військових зразків калібру 9х18 ПМ, 50 набоїв калібру 8,7 мм та 6 штик-ножів від нарізної зброї армійських зразків.

Для прикладу, якби набої були виявлені та вилучені у громадян у рамках кримінального провадження, скажімо, під час обшуку – їх власникам загрожувала б кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. 

Зважаючи на це, закликаємо громадян, які мають будь-які придбані нелегально вибухові пристрої, боєприпаси, а також вогнепальну, мисливську, газову чи холодну зброю - добровільно здати їх до Ніжинського відділу поліції. Там же, всі бажаючі можуть оформити дозвіл на зберігання зброї, зареєструвати (перереєструвати) її та у подальшому володіти нею у законний спосіб.

За додатковою інформацією звертатися у відділ контролю обігу зброї у сфері дозвільної системи Ніжинського відділу поліції або за тел. 046-312-51-05.

Начальник Ніжинського відділу поліції


 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: