Завантаження ...
banner

У Ніжині з'явилась перша патронатна сім'я

Сьогодні, 19 квітня, рішенням виконавчого комітету у Ніжині було створено першу патронатну сім’ю. Патронат над дітьми погодилась взяти сім’я Алли та Олександра Авер`янових

патронат, діти, сім'я, опіка, Алла та Олександр Авер'янові

Сьогодні, 19 квітня, рішенням виконавчого комітету у Ніжині було створено першу патронатну сім’ю. Патронат над дітьми погодилась взяти сім’я Алли та Олександра Авер`янових.

Вони успішно пройшли курс навчання патронату і отримали відповідні рекомендації. На сьогоднішній день уже проведені навчання міждисциплінарної команди, які будуть працювати з цією сім’єю: всі соціальні служби та установи.

Патронатна сім’я в Українї наразі проходить як пілотний проект, фінансується з державного бюджету, але років через 2-3 опікуватись такими родинами будуть із міського бюджету.

Фінансування становить близько 7,5 тисяч гривень для вихователя і його помічника та 2-3 прожиткові мінімуми на дитину. В Україні вже налічується 27 патронатних родин, одна з них у Варві.

Дитина може перебувати під патронатним наглядом 3 місяці, при деяких обставинах максимум до 6 місяців.

Окрім дітей, що залишилися без батьківського піклування, до патронатної сім’ї тимчасово можуть влаштовувати дітей у випадку, коли батьки кудись їдуть, чи важко захворіли, і на даний час не можуть опікуватись дитиною.

Як зауважила начальник служби у справах дітей Наталія Рацин: “Я вважаю дана соціальна послуга потрібна місту, нам буде достатньо однієї такої сім’ї. На території Ніжина існує Центр соціально-психологічної реабілітації дітей, але останнім часом він переповнений, там наразі знаходиться більше сорока дітей”.
 
Так, як виконавчий комітет прийняв дане рішення, вже в наступний четвер соціальна служба почне влаштовувати дітей під патронажний нагляд. Поселити в сім’ю планують три дитини, однією з них стане Діана Єсипенко.

По темі: У Ніжині хочуть створити патронатну сім'ю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: