Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинському лісгоспі висадили молодий ліс. Фото

На Чернігівщині в розпалі весняно-посадкова компанія, яка співпадає з сезоном тиші. «Ніжинському лісовому господарстві» встигли висадити понад 88 гектарів лісу

На Чернігівщині в розпалі весняно-посадкова компанія, яка співпадає з сезоном тиші. Цієї весни у «Ніжинському лісовому господарстві» встигли висадити понад 88 гектарів молодого лісу. Компанія з висадки сіянців ще триває і продовжуватиметься доти, доки дозволятимуть погодні умови.

Традиційно, як і в попередні роки, ніжинські лісівники проводять акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Її мета – залучити громадськість до створення та відтворення лісових насаджень, виховати у людей бережливе ставлення до лісу.

До акції ніжинських лісівників долучились представники громадськості, екологи, адміністрація регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» та представники Ніжинської районної ради. Внесли свою лепту у майбутнє лісу і журналісти, які нарівні з лісівниками висаджували сіянці сосни у заздалегідь підготовлену землю.

«Садили дерева сіянцями сосни, вирощеними в розсадниках підприємства, - пояснює провідний інженер лісових культур ДП «Ніжинське лісове господарство» Наталія Демочка. – Загалом цієї весни ми перевиконали план з висадки лісу. Із запланованих 70 гектарів, наші працівники висадили 88,1 гектара, - продовжує Наталія Василівна. – І це ще не кінець – лісовідновлювальна кампанія триватиме доти, доки дозволятимуть погодні умови, а це ще щонайменше тиждень. Висадку сіянців ускладнює те, що деякі ділянки залиті водою».

Головними лісовідновлюючими породами у ніжинських лісівників традиційно є сосна та дуб. Господарство забезпечує повний цикл – від збирання насіння дерев до вирощування сіянців у власних розсадниках. Надлишки сіянців ніжинські лісівники продають іншим лісогосподарським підприємствам.





































За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: