Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець хотів дати хабар поліцейському. Тепер штраф доведеться сплатити

В Ніжині підприємець за допомогою хабара оперативнику намагався «врегулювати» питання, щоб поліція не перешкоджала його торгівлі алкоголем без ліцензії

підприємець, хабар, оперативник, алкоголь, ліцензія

У Ніжині підприємець за допомогою хабара оперативнику управління захисту економіки намагався «врегулювати» питання, щоб поліція не перешкоджала його незаконній торгівлі алкоголем без ліцензії.

До керівництва управління захисту економіки в Чернігівській області звернувся оперативник і повідомив, що підприємець пропонує йому незаконну та неправомірну вигоду.

Поліція вирішила вивести на чисту воду хабародавця. 19 квітня співробітники Чернігівського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно з працівниками управління захисту економіки та слідчим Ніжинського відділу поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури затримали «на гарячому» при наданні неправомірної вигоди фізичну особу-підприємця.

Ніжинський комерсант надав неправомірну вигоду в розмірі 3000 гривень поліцейському управління захисту економіки за вирішення питання щодо повторного не направлення протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) та подальшого не перешкоджання його незаконній діяльності з роздрібної торгівлі алкогольними напоями без наявності ліцензії.

Хабародавця затримано при передачі неправомірної вигоди, предмет злочину вилучено. Наразі проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на документування протиправної діяльності підприємця.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) - карається штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: