Завантаження ...
banner

Тарифне Віче у Ніжині: його маштаб та наслідки

Фото.Відео
І зійшлися хмари над Ніжином, і зібрались на площі Франка розлючені підвищенням тарифу на проїзд ніжинці та влаштували Тарифне віче


І зійшлися хмари над Ніжином, і зібрались на площі Франка розлючені підвищенням тарифу на проїзд ніжинці та влаштували Тарифне віче.

Більше сотні людей зібралися сьогодні, 27 квітня,  під міськвиконкомом задля відстоювання своїх інтересів. Ніжинці виступили проти підвищення тарифів на міські пасажироперевезення.

Нагадаємо, що сьогодні в міській газеті «Вісті» мала бути оприлюднена офіційна інформація, щодо підняття тарифу на пасажирські перевезення. І від завтра вартість перевезення складала б 5.50 гривень.

Організаторами мітингу виступили активісти націоналістичної організації С14 та ВО "Свобода".

Почався протест із збору підписів проти рішення виконкому про збільшення вартості проїзду. За декілька годин було зібрано близько двох тисяч підписів.

Відповісти на запитання обуреної громадськості вийшли міський голова Анатолій Лінник та один із ніжинських перевізників, власник ТОВ «Пассервіс» - Олександр Шалай.

Розлючені мешканці  обступили з усіх сторін міського голову і голосно висловлювали своє обурення. Галас, крики і ненормативна лексика - все що можна було почути на зібранні. Люди кричали, що у випадку збільшення тарифу перекриють дороги.

Після «гарячих» перемовин, за допомогою гучномовця представник «С14» Олександр Максимець, більш-менш зібрав всіх протестуючих разом та висунув вимоги ніжинців.

Він поставив до міського очільника питання, щодо підстав прийняття такого резонансного рішення, адже пасажиропотік так і не обрахований, а це головна складова формування тарифу.  До міської ради було направлено декілька запитів стосовно пасажиропотоку, але жодного разу відповіді так і не було.

Громада вимагала позачергового скликання виконавчого комітету, для відміни рішення, або ж скликання позачергової сессії. Міський голова запевняв, що приводом для скликання позачергової сесії є або надзвичайна ситуація, або бюджетні питання, скасування тарифу – це не привід. Це ще більше обурило громаду, і розмова почала переходити на особистості, розлючені ніжинці збільшення тарифу пояснювали «кумівство» міського очільника з перевізником.

Ніхто не збирався випускати міського голову з оточення, поки він не піде на зустріч людям. В результаті  «гарячої дискусії», громаді вдалося домогтись бажаного.

Анатолій Лінник запевнив, що, до засіданя сесії міської ради 17 травня рішення про підняття тарифу публікуватись у "Вістях" не буде. До цього часу ніжинці їздитимуть в автобусах по 4.50 грн.


mynizhyn.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: